Altı Mahalleye Yeni Bir Hayat

Yıldırım Belediyesi’nin Ankara yolunun altındaki 6 mahallede hayata geçireceği plan ve uygulamalar ile bölgeye 2 cami, 2 kapalı pazar alanı, 4 sağlık tesisi, 15 eğitim kurumu inşa edilecek. Yeşil alan miktarı ise yüzde 170 artacak.

Altı Mahalleye Yeni Bir Hayat
İdeal şehir hedefi doğrultusunda ilçenin yüzde 33’ünü kentsel dönüşüme dâhil eden Yıldırım Belediyesi’nin dönüşüm projeleriyle Ankara Yolu’nun altında yer alan Arabayatağı, Ulus, Mevlana, Hacivat, Yavuzselim ve Çınarönü mahallelerinin çehresi değişecek. 4 milyon 122 bin 500 metrekarelik alanda gerçekleştireceği plan ve uygulamalar 108 bin 46 kişinin hayatını değiştirecek. Yıllardır devam eden plansız ve çarpık yapılaşma sonucu çöküntü bölgesi haline gelen 6 mahallenin kaderi, yeni imar revizyonuyla değişecek. Bölgedemevcut ortak sosyal kullanım alanları korunurken, 2 cami, 2 kapalı pazar alanı, 4 sağlık tesisi, 15 eğitim kurumu inşa edilecek. Mevcut planda 126 bin 400 metrekare olan yeşil alan miktarı ise 341 bin 200 metrekareye çıkarken, açılacak yeni yollar ile çıkmaz ve dar sokaklar yerini geniş cadde ve ana arterlere bırakacak.

Bölgede bulunan hak sahipleri ile görüşülerek vatandaşların mevcut emlâklerinin değerinin yeni projelerde korunacağının altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Türkiye’nin ve Bursa’nın çok ciddi bir deprem gerçeği var. Geçmişte yaşadığımız acıların tekrarlanmaması için insanların en temel hakkı olan yaşam haklarını güvence altına almak adına mevcut yapı stokumuzu yenilmek zorundayız. İnsanlarımız için güvenli yaşam alanları inşa etmek, bir tercih değil zorunluluk. Biz bu zorunluluğu bir fırsata dönüştürerek, sadece binaları yenilemekle yetinmeyip, şehrimizi yeniden inşa edeceğiz. . Bölgede şuyulandırma çalışmalarına başladık. Yeni planımıza göre herkesin mülkiyeti doğrultusunda vatandaşlarımıza tapularını teslim edeceğiz” dedi.

Yeni imar planında vatandaşların ortak kullanım alanlarında önemli bir artış gerçekleştirileceğini vurgulayan Başkan Edebali, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan yeni imar planıyla, insanlarımızın hayat standartlarını yükseltmek adına yaşam alanları, spor tesisleri, yeşil alanlar, meydanlar gibi sosyal ortak kullanım alanlarıyla taçlandıracağız. Yeni planımızda mevcut 1 pazar alanını 3’e, 5 sağlık tesisini 9’a, 17 camimizi 19’a, 14 eğitim alanını 29’a çıkararak hemşehrilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda sosyal alanlarda önemli bir artış gerçekleştiriyoruz. Öte yandan şehirlerin olmazsa olmazı yeşil alanları da göz önünde bulundurarak 126 bin 400 metrekare olan mevcut yeşil alan miktarını yaklaşık 3 kat artırarak 341 bin 200 metrekareye getiriyoruz. Bunları gerçekleştirirken temel önceliklerimizden birisi de vatandaş rızası olacak. İnsanlarımıza projelerimizin onların refah seviyesini yükselteceğini, bu projelerin kendi yararlarına olduğunu en ince detayına kadar anlatarak uygulamaya koyacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA