AESOB Başkanı Dere, Serik'te Oda Başkanlarıyla Buluştu

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Serik'te esnaf odalarını ziyaret etti.

Başkan Dere ve yönetim kurulu üyeleri, Serik Esnaf Odası Başkanı Recep Savaş, Ulaştırma Hizmetleri Odası Başkanı Sedat Karagöz ve Semt Pazarcıları ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Mevlüt Akıllı'yı makamlarında ziyaret ederek istişarede bulundu.

Ziyaret sırasında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Dere, Serik'te yeni seçilen oda başkanlarına "hayırlı olsun" demek ve 1 Mayıs'ta yapılacak seçimlere davet etmek için geldiklerini söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından uygulamaya geçirilen Esnaf Bilgi Sistemi (ESBİS) hakkında bilgilendirmede bulunan Dere, Antalya'da sisteme kayıtlı 75 bin esnafın olduğunu belirtti.

Sistemde TC kimlik numarası ile giriş yapıldığında o esnaf hakkında tüm bilgilere ulaşılabileceğini ifade eden Dere, bundan böyle faaliyet belgelerinin Maliye Bakanlığı ile entegre olarak çalışan bu sistemden çıkarılması gerektiğini, aksi takdirde başka sistemlerden çıkartılan belgelerin geçerli olmayacağına dikkat çekti.

Antalya genelinde tüm esnaf odalarında bu uygulamaya tamamen geçtiklerini kaydeden Dere, "Bu belgenin odalardan tanzim edilebilmesi içinde sistem üzerinde esnafımızın aidat gibi borçlarının bulunmaması gerekiyor. Aksi takdirde sistem bu evrağı vermiyor." diye konuştu.

Kaynak: AA