Adana'daki Trafik Kazası Davası

Adana'da, hastalanan çocuğunu hastaneye götürürken, yolda çarptığı kadının ölümüne, torununun da yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan sürücünün yargılanmasına devam edildi.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, geçen celse tahliye edilen sürücü Ömer B. ile avukatı ve kazada annesi ölen müşteki İhsan Budak katıldı.

Budak, sanıktan şikayetçi olmadığını belirterek, "Kazada hayatını kaybeden annem Hacer Sürer ile yeğenim Halil Karabacak. Olayı görmedim. Kaza sırasında tadilatta olan üst geçidi annem ve yeğenimin kullanması imkansızdı." dedi.

Sanık avukatı da kazada yaralanan Halil Karabacak'ın babası Mükremin'in Karabacak'ın da, mahkemeye şikayetinden vazgeçtiğine dair dilekçe verdiğini söyledi.

Mahkeme heyeti, duruşmayı Adana Adli Tıp Kurumu'ndan istenecek kati raporun beklenilmesi için erteledi.

Merkez Seyhan ilçesi Ziyapaşa Mahallesi Kasım Gülek Caddesi'nde, 7 Ekim 2017'de alkollü olduğu ileri sürülen Ömer B'nin kullandığı 01 BS 450 plakalı otomobil Hacer Sürer (51) ile torunu Halil Karabacak'a (6) çarpmış. Kazada Sürer hayatını kaybetmiş, torunu ise yaralanmıştı.

Kaynak: AA