3. Biga Çocuk Olimpiyatları

Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Biga Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Biga Çocuk Olimpiyatları başladı.

Şehir Parkında düzenlenen ve üç gün sürecek etkinliğe Biga Kaymakam Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okul Sporları Koordinatörü Kemal Yasin Yılmaz, CHP İlçe Başkanı Özgün Ceylan, beden eğitimi öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Can, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve bu yılda 3.'sü düzenlenen etkinliklerin gelecek yıllarda da devam edeceğini söyledi.

Can, "10 branşta 600'e yakın öğrencimiz, 3 gün boyunca çeşitli spor dallarında yarışmalara katılacaklar. Öğrencilerimiz gerek bölgesel, gerekse uluslararası arenada ciddi anlamda başarılar elde ediyorlar. İnşallah gerçek olimpiyatlara katılmak üzere ilçemizden başarılı sporcuların çıkacağını ümit ediyorum. Katılan tüm öğrenci ve sporcularımıza başarılar diliyorum." diye konuştu.

Belediye Başkanı İsmail Işık ise, geleneksel çocuk oyunlarından mendil kapmaca, voleybol, karate, masa tenisi, basketbol, futbol müsabakalarının yapılacağı müsabakalar sonunda öğrencilere çeşitli ödüller verileceğini kaydetti.

Kaynak: AA