Vali Çeber, Mahalle Ve Köy Muhtarlarıyla Bir Araya Geldi

Karabük Valisi Kemal Çeber, İçişleri Bakanlığı Genelgesi doğrultusunda toplumun tüm kesimlerine daha geniş bir şekilde ulaşılması, vatandaşların ilgili kurumlara müracaatlarını doğrudan ulaştırabilmesi amacıyla merkez mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi.

Vali Çeber, Mahalle Ve Köy Muhtarlarıyla Bir Araya Geldi
Karabük Öğretmenevinde yapılan ve vatandaşların istek, öneri ve şikâyetlerinin alınıp değerlendirildiği Muhtarlar Toplantısına Vali Kemal Çeber’in yanı sıra Belediye Başkanı Rafet Vergili, İl Jandarma Komutanı J. Albay Cihan Ulukaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Defterdarı Osman Koçaş, İş-Kur İl Müdürü Coşkun Güven, İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, SGK İl Müdürü İsmail Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin, DSİ Şube Müdürü Yasin Devrim, Mahalli İdareler Müdürü Engin Eren, Merkez Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı İbrahim Harmanbaşı, Merkez Köy Muhtarları Dernek Başkanı Enver Kemik ile mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Toplantıda mahalle ve köy muhtarlarımıza hitaben konuşan Vali Çeber, “Elimizdeki imkânlar nispetinde fırsat buldukça köylerimizi ve mahallelerimizi ziyaret etmeye gayret gösteriyoruz. Yine de ilimizin her tarafını bilecek kadar tepelerimizi, yollarımızı ve köylerimizi öğrendik. Uğrayabildiğimiz yere kadar uğradık, birçok muhtarımıza misafir olduk. Her köyümüzün ve mahallemizin sorunlarını, takip edilmesi gereken konularını sistematik bir şekilde takip etme potansiyeline de sahip oluyoruz. Sizlerle en çok iş yoğunluğu olan kurum müdürü arkadaşlarımız da aramızda. 7-8 aylık bir süreyi tamamladım, bu süre zarfından hem devlet yatırımları anlamında, hem mahalli idareler yatırımları anlamında özel idareler, hem de mahalli yatırımlar anlamında belediyelerimiz gayet güzel işler yaptı, yapmaya da devam ediyoruz” dedi.



“Projelerimiz normal seyrinde devam ediyor”

Çeber, projelerin seyrinde devam ettiğini ifade ederek “Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Binanın arsa problemi halledilemiyordu Elhamdülillah onu hallettik. Kardemir Kavşağı ve Zonguldak bölünmüş yol projemize kadar faaliyet izlemesi gerektiği seyir içersinde ilerliyor. Karabük Belediyemiz üst geçitlerden, asansörlere, yeni yollardan, çocuk parklarına kadar birbirinden güzel birçok faaliyetler yürüttü. İlk geldiğim gün de ifade ettiğim gibi bizim çalışma şeklimiz 7 den 77’ye herkes bizim mesai arkadaşımızdır. Bu anlayışıyla karşılıklı konuşarak, görüşerek, istişareler yaparak hareket ediyoruz. Yeni geliştirdiğimiz ve zaman içerisinde göreceğiniz bir sürü projemiz var yakında onları uygulamaya başlayacağız. İldeki bu 8 aylık zaman zarfından atanmış ve seçilmiş görevlilerin uyum içerisinde çalışıyor olması beni mutlu etti. İmkânlarımız doğrultusunda, güzel planlamalar ile taleplerinizin ve sorunlarınızın kısa süre halledilebilmesi için herkes elinden geleni yapıyor. Sizlerde köylerinizin ve mahallelerinizin sorunlarını takip ediyorsunuz. Sizler, bizden daha çok bulunduğunuz bölgenin sorunlarını, ihtiyaçlarını, geçmişini biliyorsunuz. Biz devletin bütçesiyle, öncelikleriyle, stratejik planlarıyla, yapılması gerekenleriyle uyumlu hale getirmeye çalışıyoruz. Hepinizin de bildiği üzere ülkemiz çok hassas bir dönemden geçiyor. Elhamdülillah devletimiz çok büyük ve çok güçlü bir ülkeyiz. İçinde yaşayan bazı kesimler bunu hissetmese de ya da hissetmiyormuş gibi yapsa da bunca badireye rağmen çok güçlü bir ülkeyiz. 8 aylık süre içerisinde 6 tane bakanımızı ilimizde ağırladık, değere 700-800 trilyonları bulan devlet yatırımlarının açılışını yaptık. TR81 bölgesiyiz, ilimizde işsizlik oranı üç hafta önceki verilerde yüzde 8,5’du, şimdi yüzde 7,2’ye düştü. Geçen sene mevduatı en çok artan il Karabük ilimiz, borçlanmaya en az ihtiyaç duyan il Karabük ilimiz. Bazen içinde bulunduğumuz ve sahip olduğumuz değerin, imkânların farkında olamayabiliyoruz. Aynı uyumla, aynı kararlılıkla devam edersek halledilmesi gereken çok işimiz var. Yol, su ve kanalizasyon sorunlarımızın hepsini köy-köy, mahalle-mahalle biliyoruz. Hepsini bir anda halletmek mümkün olmayabiliyor. Biz bu birlikteliği, uyumu, karşılıklı anlayışı, birbirimize sahip çıkmayı aynı şekilde devam ettirmemiz lazım. İş sezonumuz başlıyor, biz bütün planlamamızı yaptık. Hızlı bir sezona gireceğiz, bütün kamu kurumlarımız gerekli planlamalarını yaptı sizlerde hazır olun yoğun bir tempoyla koşacağız. Merkezde de Belediye Başkanımın gerekli planlamaları yaptığı biliyorum, dışarıdan da güzel kaynaklar sağladı. Anlamsız-anlamsız üyeliklerimiz vardı yıllık 50-60 milyar verilen, aboneliklerimiz vardı hepsini kaldırttırdım bu paralarda bize kaldı, bu paraların hepsi sizlere inşallah hizmet olarak dönecek. Özel İdaremiz, Belediyemiz ve diğer kamu kurumlarımızla aynı birlik ve birliktelik içerisinde çalışacağız inşallah” diye konuştu.

Muhtarların talep, şikâyet ve isteklerini dinleyen Vali Kemal Çeber, sorunlar ve taleplerle ilgili olarak kurum müdürlerine söz vererek taleplerle ilgili bilgi paylaşılmasını sağladı. Sorunların imkânlar ölçüsünde çözüme kavuşturması için gerekli çalışmaların yapılması talimatını veren Vali Çeber belirtilen sorunları kendisi de not alarak takipçisi olacağını ifade etti.

Kaynak: İHA