Toroslar'da '1. Ulusal Kısa Film Yarışması' Finalistleri Belli Oldu

İçel’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği "çocuk hakları" temalı ‘1. Ulusal Kısa Film Yarışması’na’ başvuran 74 eserden, 10 eser finale kaldı.

Toroslar'da '1. Ulusal Kısa Film Yarışması' Finalistleri Belli Oldu
Jüri değerlendirmesinin ardından belirlenen 10 kısa filmin ve yönetmenlerinin isimleri İçel Toroslar Belediyesi’nin kurumsal web sitesi toroslar-bld.gov.tr adresi üzerinden açıklandı. Finale kalan filmler, bu yılki jüri üyeleri Akademisyen Prof. Dr. Mutlu Parkan, yönetmen Feride Kaytan, dizi ve sinema oyuncuları Açelya Topaloğlu ile Yonca Cevher Şahinbaş ile İçel Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Ruşen Ayşen Ayılgan tarafından değerlendirilecek ve dereceye girmeye hak kazanan kısa filmler belirlenecek. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında çocuk haklarına sanat aracılığıyla dikkat çekecek olan yarışmada dereceye giren eserler, 23 Nisan Pazartesi günü saat 19.00’da İçel Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenecek final gecesinde açıklanacak. Yarışmanın birincisine 5 bin TL, ikincisine 3 bin TL, üçüncüsüne bin TL para ödülü ve ayrıca 500 TL’lik 2 adet de mansiyon ödülü de verilecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, her yıl farklı bir tema belirleyerek geleneksel hale getirmeyi planladıkları 1.Ulusal Kısa Film Yarışması’nın ilk konusunu özellikle son dönemde maalesef gündemde olan çocuk istismarlarına farkındalık oluşturmak amacıyla “çocuk hakları” olarak belirlediklerini söyledi.

Tuna, "Çocuklarımızın sağlıklı ve güvenli gelecekleri için belediye olarak elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Bu projemizin de ilk konusunu Çocuk Hakları olarak belirledik. Çocuk istismarına karşı toplumun bilinçlendirilmesi, ailelerin uyarılması ve özellikle çocuklarımızın korunması noktasında bu tür farkındalık projelerimiz artarak devam edecektir” dedi.

Hayata geçirdikleri yatırım ve projelerle Toroslar’ı kültür ve sanatın merkezi yaptıklarına dikkat çeken Tuna, bu yarışma ile özellikle genç sinemacılara ve yeni yeteneklere kendini kanıtlama fırsatı da sunduklarını dile getirdi.
Kaynak: İHA