TESKİ'den Çorlu'ya 4,7 Milyon Liralık Yeni Yatırım

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü Çorlu’daki yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Rumeli Mahallesi Dutluk Dere mevkiinde gerçekleştirilen törenle taşkın koruma çalışmalarının temeli atıldı.

TESKİ'den Çorlu'ya 4,7 Milyon Liralık Yeni Yatırım
Temel atma töreninde konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin hizmetleri sadece belediyecilik anlayışıyla yapılmış yatırımlar değil. Büyükşehir belediyemiz görev tanımında olmadığı halde 11 ilçeye 11 okul yaptı. Tekirdağ’ın 11 ilçe ve büyükşehir belediyesi vatandaşlara hizmet için çalışmaktadır. Biz hizmetimizi halka yönelik ve karşılıksız yaparız" dedi.



"Vatandaşın mutluluğu bizim mutluluğumuz"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Bugün burada uzun zamandır üzerinde durduğumuz TESKİ tarafından projesi hazırlanan, büyükşehir belediyesi tarafından da finansı sağlanan Taşkın Koruma ve Kanalizasyon İnşaatının temelini atmak için toplandık. Çorlu’ya çok önem verdiğimizi her zaman söyledik. Size bir müjde daha vereyim. Tekirdağ’ın en güzel otogarlarından biri olacak olan Çorlu Otogarı projesi ihalesi yapılmak üzere. 1 Mayıs tarihiyle hazır olacak. Hizmet süremizin geri kalan zamanında da Çorlu ve Tekirdağ için çalışmaya devam edeceğiz. Vatandaşın mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Bu projenin Çorlu’ya hayırlı olmasını diliyor ve emeği geçen herkesi kutluyorum” diye konuştu.



"Çorlu’da çok önemli projelere imza attık”

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ise her sene Çorlu’ya 10 bin kişinin göç ettiğini belirterek, "Bu kadar hızlı nüfus artışına rağmen gerek Çorlu Belediyesi gerekse de büyükşehir belediyesi olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapıyoruz. Vatandaşları rahat ettirmenin en önemli faktörü altyapının sorunsuz işlemesidir. Çok yakında arıtma tesisimizden akacak sular bahçe sulamasında kullanılabilecek. Biz Çorlu ve büyükşehir belediyesi olarak kültür merkezinden pazar yerine birçok önemli projeye imza attık” şeklinde konuştu.



"Çorlu’da 17 projeyi tamamladık”

Dutluk mevkiinde yaşanan yer altı suları ve kanalizasyon sorunlarını çözmek için Taşkın Koruma ve Kanalizasyon İnşaatı projesini hayata geçirdiklerini kaydeden TESKİ Genel Müdürü Başa, "Bu projeyle çevre kirliliği, can ve mal kaybının önüne geçilecektir. Bu çalışmanın mali bedeli 4 milyon 663 bin 998 liradır. 240 gün sonra işi tamamlamayı planlıyoruz. Proje kapsamında Dutluk mevkiini yukarı havzasındaki yağmur sularını toplamak üzere 800 metre uzunluğunda 500 milimetre beton boruyla yağmur kanalı, 994 metre uzunluğunda 2 metre ebatlarında tek gözlü kutu menfezi, 70 metre uzunluğunda çift gözlü kutu menfezi, 250 metre uzunluğunda U Kesit kanal, 850 metre uzunluğunda beton boruyla kanalizasyon hattı, 400 metre uzunluğunda beton boruyla kanalizasyon hattı yapılacak. Ayrıca, bu imalatlara ait ızgara, muayene-parsel bacaları da hayata geçirilecek. Biz TESKİ olarak Çorlu ilçesinde 17 adet altyapı projesini tamamladı. Bu projelerin mali bedeli yaklaşık olarak 37 milyon liradır. Devam eden mali bedeli yaklaşık olarak 29 milyon olan 5 adet projemiz var. Devam eden ve bitirilen çalışmalar ile Devlet Su İşleri’nin (DSİ) TESKİ adına yaptığı çalışmalar toplamında Çorlu’ya 120 milyon lira yatırım yapıldı” ifadelerini kullandı.

Taşkın Koruma ve Kanalizasyon İnşaatı Projesi temel atma töreni yapılan konuşmaların ardından temel atma butonuna basılmasıyla son buldu.

Çorlu ilçesi Rumeli Mahallesi’nde yer alan Dutluk Dere mevkiinde açılış törenine CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, büyükşehir belediyesi, Çorlu Belediyesi ve TESKİ’nin idari ve teknik personeliyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA