Tepebaşı Akademi Derneği'nden Okuma Yazma Seferberliğine Destek

Tepebaşı Akademi Derneği tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan okuma yazma seferberliği için 6 kurs açıldı.

Tepebaşı Akademi Derneği'nden Okuma Yazma Seferberliğine Destek
Kursları ziyaret eden Tepebaşı Akademi yöneticileri beklenenden fazla ilginin olduğunu dile getirdi. 7 kursta 167 öğrenci ile kampanyaya destek veren Tepebaşı Akademi kurucusu İbrahim Yılmaz Kaynarca, "Şehrimizde, ilçemizde eğitimin her alanında boşluk bırakmamaya, ihtiyaç duyulan her çalışmayı gerçekleştirmek için çalışmaya devam ediyoruz. Üniversite öğrencilerimizin sanatsal, sosyal çalışmaları nasıl önemli ise okuma yazma etkinliği de bizim için aynı önemde. Şehrimize katkı sunmaya, bu alanda çalışan kurum ve kuruluşları harekete geçirmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Dernek Başkanı Sinan Şengel ise ;" Derneğimizin iki çalışma merkezi ve uygun dersliklerde süren eğitim çalışmaları her geçen gün sayı ve nitelik bakımından artıyor. Sakarya Caddesinde bulunan Aile Destek Merkezi’ndeki faaliyetler için tüm Tepebaşını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kursiyerler ise çeşitli sebeplerle okula zamanında gidemediklerini ancak böyle bir kampanya ile heves ettiklerini aktardı. Kursların, hayatlarını bu denli değiştireceğini ummadıklarını da dile getiren katılımcılar devletin eğitim seferberliğinden memnun olduklarını dile getirdi.
Kaynak: İHA