Manisa'da 'Hayallerimizi Kodluyoruz' Projesi

Demir Export'un "Hayallerimizi Kodluyoruz" projesi Soma'da başlatıldı.

Programın ilk aşamasında çalışanların eş ve çocukları, babalarının ve eşlerinin iş ortamları hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilmek için, Vehbi Koç Vakfı ve Demir Export tarafından hayata geçirilen Soma MYO Yeraltı Eğitim Ocağı'nda Manisa Celal Bayar Üniversitesi Soma Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Demir Export İş Güvenliği Uzmanlarından İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi aldı.

Eğitiminin ardından, çalışanların eşlerine Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV) uzmanları tarafından Etkili Aile İletişimi, Etkili Ergen İletişimi ve Kadın Sağlığı konularında eğitim verilmeye başlandı.

Eğitimde toplumsal cinsiyet ve şiddetsiz iletişim ile çocukluktan ergenliğe değişim konularına da değinildi.

Hayallerimizi Kodluyoruz projesi kapsamında eşzamanlı olarak çalışanların kız çocukları ise kodlama eğitimi almaya başladı.

KızCode platformunun kurucusu Müjde Esin ve uzmanlar tarafından gerçekleştirilen eğitimler ile her geçen gün gelişen teknoloji ile iç içe yaşayan çocukların bu teknolojileri daha iyi anlayabilmeleri, bilgisayar kullanma becerilerini geliştirmeleri ve bilişim uygulamalarını yalnızca kullanan değil, yeni uygulamalar üreten bireyler olmaları hedefleniyor.

Demir Export İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Müdürü ve Hayallerimizi Kodluyoruz Projesinin yürütücüsü Ceren Ertem Çimen projeye yoğun ilgi olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Ailelerimizi iş güvenliği, ergen iletişimi, kadın sağlığı, aile içi iletişim eğitimleri ile desteklemeyi, kadınlarımızı bu eğitimler ile daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Hepimiz biliyoruz ki başarı ve gelişim ailede başlıyor. Çalışanlarımızın eşlerine ve kız çocuklarına ilerideki yaşamlarında büyük katkıda bulunacağına inandığımız bu eğitimlerin gelişerek devam etmesini arzu ediyoruz. Hayallerimize birlikte ilerlemek için çıktığımız bu yolda, projemizin tüm Demir Export ailesi tarafından aynı heyecanla benimsendiğini görmek bizler için büyük mutluluk."

Projeyle, Demir Export tarafından verilecek burs, ileride gerçekleştirecekleri projelere mentorluk ve kariyer danışmanlığı desteği verileceği de bildirildi.

Kaynak: AA