Kayyumdan Kadınlara Özel İş Yeri

İçişleri Bakanlığınca Bitlis Belediyesine kayyum olarak görevlendiren Vali İsmail Ustaoğlu, çarşı merkezinde kadınların istifade edebileceği bir iş yeri açtı.

Kayyumdan Kadınlara Özel İş Yeri
Sosyal Destek Programı (SODES) ve Bitlis Belediyesi bünyesinde açılan Kadın Yaşam ve El Sanatları Evinde, kadınlar evlerinde veya kurslarda yaptıkları el emeği göz nuru el işi ürünlerini sergileyip satabilecekler. Yapılan mekanın açılışına Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, eşi Şenay Ustaoğlu ile birlikte katıldı.

Kadın Yaşam ve El Sanatları Evini gezen Vali Ustaoğlu, burada gazetecilere bir açıklama yaptı. Bitlis Belediyesinde başkanlık görevine başladığı zaman bu konuda çok istek ve şikayetlerle karşılaştığını ifade eden Ustaoğlu, “Bitlis’te belediye başkanlığı görevine başladığımda, bayanlarla ilgili ziyarete gelen sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcilerinin en fazla dile getirdiği husus, ‘burada birçok evde bayanlarımız el emeği göz nuru bir şeyler yapıyor, ama bunların değerlendirilmesine yönelik bir mekan yok’ konusuydu. Bitlis’te aile destek merkezi (ADEM) ve kadın yaşam merkezlerimizde bayanlara yönelik yapılan çalışmalar var, ama maalesef bunların sergilendiği ve satışa sunulduğu bir mekan sıkıntısı vardı. Burası daha önce sağlık ocağı olarak kullanıyordu. Bizde belediye olarak alıp düzenlemesini yaparak en fazla ihtiyaç olan ve bayanların vakit geçireceği bir yer haline getirdik. Burası iki kattan oluşmaktadır. Alt katı aile ve kadın yaşam merkezimizin el sanatlarının satış merkezi olarak kullanılacağı, üst katında ise bayanlarımızın oturacağı ve vakit geçirebileceği, çocukları için oyun alanlarının olduğu ve bunun yanında özellikle merkezde en fazla sıkıntı çektiğimiz bayanların gelip burada vakit geçireceği güzel bir mekana dönüştürdük. En önemlisi de evde bir şekilde aile bütçesine katkı olsun diye yapmış oldukları el sanatlarının da satışlarının gerçekleşeceği bir mekana dönüştürdük. Bu çalışma ile ciddi bir boşluğu Bitlis Belediyesi olarak giderdiğimizi düşünüyoruz. Hayırlı uğurlu olsun, bol kazançlar diliyoruz. Özelliklerin bayanların evlerde yapmış oldukları ürünlerin dışarıdan gelen misafirlerimizin de Bitlis’te bir yeri gezmek istediklerinde el sanatlarını görebileceği bir mekan haline gelmiş oldu” diye konuştu.

Kaynak: İHA