İMÜ'de 'Işık Ve Sağlık Bilim Şenliği' Sona Erdi

.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi (İMÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinin Kadıköy Mustafa Saffet Anadolu Lisesi ile protokolü çerçevesinde, gençlerin ve öğrencilerin bilime ve doğaya ilgisini arttırmak üzere gerçekleştirilen "Işık ve Sağlık Bilim Şenliği" sona erdi.

İMÜ'den yapılan açıklamaya göre, Erasmus++ projesi kapsamında düzenlenen etkinliklere Almanya, İtalya, Macaristan ve Hırvatistan’dan gelen eğitmenler ve öğrencilerin yanı sıra Kadıköy Mustafa Saffet Anadolu Lisesi, Atatürk Fen Lisesi, Tenzile Erdoğan İmam Hatip Lisesi ve Maltepe İmam Hatip Lisesi'nden öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Bilim şenliği boyunca 16 adet gösteri deneyi yapılarak yerli ve yabancı orta öğretim öğrencilerinin, bilimi eğlenceli deneylerle gözlem yapma imkanı elde etmesi sağlandı.

Etkinlikte konuşan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Can, eğitimi erken bırakma nedeniyle genç insanların eğitimden uzak kaldığını ve bu problemi aşabilmenin en iyi yolunun eğlenceli deneylerle gençlerin bilime ilgilerini arttırmak olduğunu vurgulayarak, çevre, yaşam ve bilim arasındaki ilişkiyi yeni nesillere aktarmanın önemini anlattı.
Kaynak: AA