'İçme Suyuyla İlgili Herhangi Bir Sorunumuz Yok'

Edirne Valisi Özdemir 'Sağlık Bakanalığına bağlı ekipler tarafından yapılan denetimler sonucunda hiç bir köyümüzde sorun ve sıkıntı olmadığını görüyoruz. İçme suyuyla ilgili herhangi bir sorunumuz yok'

Edirne Valisi Günay Özdemir, "Sağlık Bakanalığına bağlı ekipler tarafından yapılan denetimler sonucunda hiç bir köyümüzde sorun ve sıkıntı olmadığını görüyoruz. İçme suyuyla ilgili herhangi bir sorunumuz yok." dedi.

Edirne Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis Toplantısı, Vali Günay Özdemir başkanlığında yapıldı.

Vali Özdemir, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Köylere Hizmet Götürme Birliğinin köylere yönelik önemli çalışmalar yaptığını belirtti.

Edirne merkezdeki köylerin temiz ve kullanılabilir içme suyuna ulaşmada sorun yaşamadıklarını ifade eden Özdemir, şunları kaydetti:

"2017 yılının bütçe harcamalarına baktığımızda güzel bir gerçekleşme görüyoruz. 2018 yılında alt yapı ve içme suyu yatırımlarımız devam edecek. Özellikle köylerdeki içme suyu çalışmalarının Köyler Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütülmesi çok önemli. Hem sağlık anlamında hem teknik anlamda bütün denetimler ve faaliyetler iyi bir şekilde yapılıyor. Bu konu bizim önem arz ediyor. Sağlık Bakanlığına bağlı ekipler tarafından yapılan denetimler sonucunda hiç bir köyümüzde sorun ve sıkıntı olmadığını görüyoruz. İçme suyuyla ilgili herhangi bir sorunumuz yok. Bütün muhtarlarımız klorlama çalışmasına dikkat ediyorlar. Tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Köylerimizin sağlığı, vatandaşımızın sağlığı bizler için çok önemli. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

- Su ve çöp toplama fiyatları arttı

Toplantıda köyler için uygulanan su kullanım ve çöp toplama tarifelerinde artışa gitme kararı alındı.

Su kullanımına 3 yıldır zam yapılmadığını belirten Özdemir, şunları kaydetti:

"Edirne İl Genel Meclisi'nin aldığı karar gereği su fiyatı asgari 1 lira 80 kuruş olarak belirlendi. Şu anda bizim uyguladığımız fiyat 1 lira 65 kuruş, bunu biraz artırmamız gerekiyor. Özellikle bu fiyatlar birliği zarara uğratıyor. 3 yıldır su fiyatlarına zam yapılmıyor. Enflasyon rakamlarını ve diğer artışları göz önüne alarak 1 lira 90 kuruşa çıkararak bir düzenleme yapmalıyız."

Köylerdeki çöplerin toplanması için de hane başına 5 lira olan toplama bedeli 6 liraya yükseltildi.

Toplantıda daha sonra 1 yıl boyunca görev yapacak encümen üyelerinin seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonucu Recai Koçaşlı, Erdal Akgün, Metin Oskar ve İbrahim Kılınç encümen üyeliğine seçildi.
Kaynak: AA