Engelliler Koordinasyon Merkezinde Sosyal Yaşama Katılıyor

Hakkari'de açılan koordinasyon merkezine gelen bedensel engelli vatandaşlar, tekstil, ahşap boyama, ebru ve hat sanatı kurslarına katılarak hem sosyalleşiyor hem de meslek sahibi oluyor Hakkari Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Keskin: 'Gayemiz dezavantajlı engellilerimizi merkezde bir arada tutup, sosyal etkileşim, yeni farklı arkadaşlıklar, farklı ortamlar, meslek öğrenirken güzel dostluklar ve arkadaşlıklar kazanmalarını sağlamak'.

Engelliler Koordinasyon Merkezinde Sosyal Yaşama Katılıyor
Hakkari'de açılan koordinasyon merkezine gelen bedensel engelliler tekstil, ahşap boyama, ebru ve hat sanatı kurslarına katılarak hem meslek öğreniyor hem de sosyal yaşama katılıyor.

Hakkari Bedensel Engelliler Derneği tarafından yaklaşık 6 ay önce açılan koordinasyon merkezinde, engellilere yönelik tekstil, ahşap boyama, ebru ve hat sanatı kursları düzenleniyor. Kurslara katılan 26 engelli kursiyer, meslek sahibi olmanın yanı sıra sosyal yaşama da dahil oluyor.

Dernek Başkanı Mesut Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının, evde dört duvar arasında yaşayan engelli vatandaşları, iş ve sosyal hayata katmak olduğunu söyledi.

Kursa gelmek isteyenleri, derneğe ait araçla evlerinden aldıklarını anlatan Keskin, şöyle konuştu:

"Hiçbir engel gurubunu diğerinden ayırmadan tüm engel guruplarına hitap etmeye, bu alanda eğitim vermeye çalışıyoruz. Asıl gayemiz, dezavantajlı engellilerimizi merkezde bir arada tutup, onların, sosyal etkileşim, yeni farklı arkadaşlıklar, farklı ortamlar, meslek öğrenirken güzel dostluklar ve arkadaşlıklar kazanmalarını sağlamak. Bu çalışmaların dışında bilgisayar, internet ya da kütüphanemizden faydalanmak isteyenler de merkezimize geliyor."

Keskin, "Koordinasyon merkezinin arazisi, 2011 yılında derneğimize İl Genel Meclisi tarafından 25 yılığına tahsis edilmişti. İçerisinde kötü bir yapı vardı. Bu kötü yapı 2017 yılında İstanbul Beşiktaş Belediyesi tarafından yıkılarak yerine yeni tek katlı bina yapıldı. Derneğimizi buraya taşıyarak çalışmalarımıza başladık." dedi.

Merkezde açılan kurslara katılan Vahide Karabey ise kurs sayesinde çok güzel arkadaşlıklar kurduklarını ve güzel zaman geçirdiklerini ifade etti.

Muhammet Öztunç da merkezde hat sanatı üzerine eğitim aldığını ve çok memnun olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA