En Güzel Bahçe Ve Balkon İçin Geri Sayım Başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, 3. En Güzel Bahçe Balkon ve Hobi Bahçesi Yarışması’na son başvuru tarihinin 27 Nisan olduğunu hatırlatarak, en güzel bahçe, balkon benimkisi diyen tüm Antalyalıları yarışmaya katılmaya davet etti.

En Güzel Bahçe Ve Balkon İçin Geri Sayım Başladı
Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya’nın en güzel balkonu, bahçesi ve hobi bahçesini belirlemek üzere bu yıl üçüncüsünü düzenlediği “En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması” kentte yayın yapan bir televizyon kanalında konuşuldu.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, “Bundan 3 yıl önce Kaleiçi Hıdırlık Sokak’ta çiçeklendirme çalışması yapmıştık. Kaleiçi’ne müthiş bir görsel güzellik katan bu çalışmayla Kanada’da düzenlenen yarışmada altın madalya aldık. Bu durum da bizi ziyadesiyle heyecanlandırdı. EXPO 2016’nın ruhuna da uygun olarak neden bütün Antalya çiçeklerle bezenmesin fikri oluştu. Bu fikirle ortaya çıkan yarışma da 3’üncü yıla geldik. Ve her yıl yarışmaya katılım artarak ilerliyor.”

Son başvuru 27 Nisan

Başkan Danışmanı Evrim, Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Döşemealtı ve Aksu ilçelerini kapsayan yarışmanın en güzel balkon, konut bahçesi, apartman bahçesi, site bahçesi, iş yeri bahçesi ve hobi bahçesi kategorilerinden oluştuğunu söyledi.

Yarışmaya başvuru için son tarihin 27 Nisan olduğunu hatırlatan Evrim, yarışma ile ilgili tüm bilgilere Büyükşehir Belediyesi web sayfasından (www.bahcebalkonyarismasi.antalya.bel.tr ulaşılabileceğini kaydetti.

İbrahim Evrim, yarışmaya daha önce katılıp derece alanların tekrar başvuruda bulunabileceklerini de belirtti.



42 bin lira para ödülü

Yarışmada dereceye girenlere para ödülü verileceğini belirten Büyükşehir Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, “3. En Güzel Bahçe Balkon ve Hobi Bahçesi Yarışması’nda her bir kategori için birinciye 4 bin TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye ise bin TL para ödülü verilecek. Toplam 42 bin TL ödül dağıtılacak. En güzel bahçe, balkon benim diyen tüm vatandaşlarımızı yarışmaya katılmaya davet ediyorum” diye konuştu.



Hedef 19 ilçeye yaymak

Evrim, üç yıldır 5 merkez ilçede düzenlenen yarışmayı, ileriki yıllarda 19 ilçeye yayarak, tüm Antalya’yı kapsayacak bir yarışmaya dönüştürmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Yarışmanın başarılı olmasının en önemli nedeninin yarışmaya destek veren kurumlar olduğunu belirten Evrim, “Akdeniz Üniversitesi, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği, Antalya Kent Konseyi, Antalya Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, ANTEPE İnşaat yarışmanın paydaşları. Yarışma jürisi Akdeniz Üniversitesi başkanlığındaki, kurum temsilcilerinden oluşuyor” dedi.

Kaynak: İHA