Aksu Belediyesi Personelini Bilgilendirdi

Aksu Belediyesi taşeron sisteminin kaldırılması sonrasında belediye şirketine geçecek olan personele yeni sistemi anlattı.

Aksu Belediyesi Personelini Bilgilendirdi
Aksu Belediyesi taşeron sisteminin kaldırılmasının ardından belediye bünyesinde çalıştırılacak olan personeller için Aksu Belediyesi Personel Anonim Şirketini kurdu. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı meclis üyesi Hüseyin Demirkaplan olurken, Yönetim Kurulu Başkan Vekili ise Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Aydoğmuş oldu. Personeller için yapılan bilgilendirme toplantısında Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Taşeron sisteminin kaldırılması, belediye şirketine geçecek olmanız önemli bir adımdı. Bundan sonra sizin de umduğunuz, beklediğiniz hakları alacağınızı düşünüyorum. Biz belediye olarak aynı iş yerinde çalışanların birbirine yakın haklar almasını istiyorduk, bugüne kadar da şartlarımızı zorlayarak en iyi imkanı vermeye çalıştık. Sizlere sendikal hakları tanıyan ilk belediye olduk. Sosyal haklarınızı, sendikal haklarınızı alacaksınız. Aksu’da ciddi bir hizmet yağmuru yaşanıyor, bunları sizinle yapıyoruz. Bundan sonra daha mutlu şekilde ilçemize hep beraber hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Aksu Belediyesi Personel Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Demirkaplan ise “Bu düzenlemeden önce hepiniz yıllarca taşeron sistemi ne olacak diye merak ettiniz. Nihayet kanun hükmünde kararname çıktı ve siz belediyenin sürekli çalışanı haline geldiniz. Konu ile ilgili düzenlemeler hala yapılıyor. Özlük haklarınızla ilgili güzel düzenlemeler olacak. Sosyal haklar açısından da iyi yerlere geleceksiniz. 1 Nisandan itibaren belediye işçisi konumuna geçtiniz ve hem ücretlerinizde hem de sosyal haklarınız da iyileştirmeler başladı.

İlerleyen günlerde bu iyileştirmeler daha da fazla olacak. Bizim de sizden beklentimiz var. Ne işi yaparsanız yapın en iyi şeklide yapın, yaptığınız işi kendi işiniz olarak görün. İnsan memnuniyetini sağlayan belediyeler başarılı belediyeler olur. Sizden birlik, beraberlik, saygı çerçevesinde çalışmanızı istiyoruz. Bizler de sizler de üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz” şeklinde konuştu.

Toplantıda Mali Müşavir Zehra Arslan ve Belediye Hukuk İşleri Müdürü Kemal Zembilören işçilerin kazandığı haklardan bahsetti.
Kaynak: İHA