Adapazarı Belediyesi'nden Öğrencilere Sınav Motivasyonu

Adapazarı Belediyesi tarafından düzenlenen “Gençlerde Sınav Stresi ve Motivasyon” konulu seminer, Psikolog Sena Avaz’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Adapazarı Belediyesi'nden Öğrencilere Sınav Motivasyonu
Adapazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminere, Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özkan Gümülcineli, Okul Müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Orhan Gazi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerde, gençlerin sınav öncesi ve sınav esnasında nasıl hareket etmeleri gerektiğinin püf noktalarını veren Psikolog Sena Avaz, başarı oranının birçok sebebe bağlı olduğunu vurgulayarak, “Gençlerimizin sınavlarda başarı oranlarına etki edecek çok yönlü sebepler vardır. Ailenin sınav konusundaki tutumu, geçmiş sınavlarda yaşanan olumsuz etkiler, yetersiz hazırlanma ve arkadaşlarının sınava çalışma yöntemleri bunların başlıcalarıdır” dedi.

Yöntem konusunda da öğrencileri uyaran Avaz, “Düşünün ki bir ip cambazı yeni denediği bir hareketi yaparken ipin altına ağ seriyor ve uzun süre bu şekilde antrenman yapıyor. Sınava aylarca hazırlanan bir öğrencide kendi benimsediği ve alıştığı strateji üzerinden devam ediyor, fakat son hafta yöntem değiştirerek “Matematik çözerek başlasam daha iyi olur” diye düşünürse bu durum o öğrenci için ciddi bir risk oluşturabilir” diye konuştu.

Etkinlikte konuşan Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer, “Gençlerimizi geleceğe hazırlarken aynı zamanda onların psikolojik durumlarını çok iyi analiz etmemiz gerekiyor. Bende bir eğitimciyim ve ailelerin bu konuda önemli bir role sahip olduklarını düşünüyorum. Özellikle çocuğunu başkalarıyla kıyaslamaktan, sınavı hayattaki başarının tek kriteri olarak görmekten ve sınava hazırlanma sürecinde harcanan maddi bedelin hatırlatılmasından kaçınmalıdırlar. Bunun yanı sıra aileler çocuklarının sosyal yaşam olarak da hareketli olmalarına fırsat vermeli, onlara örnek olmalı ve başarısızlıklarını da kabul etme sorumluluğunu almalılar” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA