AB'den ilerleme raporu

Avrupa Birliği Komisyonu tarafından Türkiye'nin İlerleme Raporu açıklandı. Raporda Türkiye'nin AB'den hızla uzaklaştığı belirtildi ve Türkiye'den OHAL'i sona erdirmesi istendi.

AB'den ilerleme raporu
Avrupa Birliği Komisyonu tarafından Türkiye'nin İlerleme Raporu açıklandı. AB'nin Genişlemeden Sorumlu üyesi Johannes Hahn, 'Türkiye Avrupa'dan büyük adımlarla uzaklaştı' iddiasında bulundu. AB İlerleme Raporu'nda Türkiye ile müzakerelerin sona erdirilmesi çağrısı bulunmuyor.

'OHAL SONA ERDİRİLSİN'

Raporda OHAL kapsamında alınan önlemlerin orantısız olduğu belirtilirken, parlamentonun yasama işlevinin kısıtlanmış ve muhalif grupların barışçıl toplantılarının yasaklanabilmesi için idarenin yetkilerinin artırılmış olması örnek gösterildi ve darbe girişimiyle başlayan OHAL uygulamasına en kısa sürede son verilmesi istendi.

MÜLTECİLER İÇİN OLAĞANÜSTÜ ÇABA

Raporda, Türkiye'nin mülteciler konusunda olağanüstü çaba harcadığı da belirtildi.

VİZE SERBESTİSİ

Aynı zamanda, Türkiye'nin vize muafiyeti önerisinin değerlendirileceği de raporda yer aldı.

FETÖ İDDİASI

AB Komisyonu'nun FETÖ'yü terör örgütü olarak tanımlayacağına yönelik iddialar yer almıştı. AB Komisyonu raporda FETÖ'yü terör örgütü olarak tanımlamadı. Bir örgütün terör listesine girebilmesi için tüm AB ülkelerinin onayı gerekiyor.