Yetişkinleri Çocukluklarına Götüren Şenlik

Muğla'nın Bodrum ilçesinde ortaokul öğrencileri tarafından yapılan geleneksel oyuncaklar ve oyun eşyaları, Oyuncak Şenliği'nde sergilendi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Oyunlarla Kültürümü Yaşatıyorum Projesi kapsamında düzenlenen Oyuncak Şenliği, yetişkinleri çocukluk günlerine götürdü.

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen proje kapsamında, Bodrum ilçesinde farklı ortaokullardan öğrenciler tarafından yapılan geleneksel oyuncaklar ve çeşitli oyun eşyaları, Oyuncak Şenliğinde sergiledi.

İlçe merkezinde Neyzen Tevfik Caddesi'nde kaldırım üzerinde stantların açıldığı etkinlikle, çember çevirmece, çember geçirme, tornet, topaç, ahşap, kartondan ev, araba, bez bebek, çelik çomak, Hacivat Karagöz gibi oyun ve oyun malzemeleri sergilendi.

Şenliğe konuk olan Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, sergilenen oyuncakların insana geçmişi hatırlattığını belirterek, emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Teknoloji ve tasarım öğretmeni Nergis Vurdu da etkinlikle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu etkinlik, geleneksel oyunlarımızı yaşatıp gelecek nesillere aktarmak açısından güzel oldu. Ben de topaç ve bez bebeklerle oynamıştım." dedi.

Şenlik alanında gezen Bodumlulardan Serap Pekşen ise "Gezerken duygulandım. Çocuklarımızın ellerine, emeğine sağlık. Annem bez bebek yapar biz oynardık. O günler aklıma geldi." diye konuştu.

Gördükleriyle çocukluğuna döndüğünü söyleyen Erhan Ünaldı da "İlk ve ortaokulda kendi yaptığımız oyuncaklarımız vardı. Sokaklarda oynardık. Çamurla, telden yapılmış araba ile oynardık. Gerçekten nostalji yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA