'Üniversite Tanıtım Günleri Ve Mesleki Yönlendirme Fuarı'

Trabzon'da İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen "Üniversite Tanıtım Günleri ve Mesleki Yönlendirme Fuarı" açıldı.

Okul bahçesinde düzenlenen fuarda konuşan Kaymakam Numan Hatipoğlu, liseler arasındaki kat sayı farkının kaldırılmasına değinerek, "Artık daha yetenekli, elinden pek çok iş gelen çocuklarımız çeşitli meslek dallarına geçiş yapabilme imkanı kazandılar. Fuara gelen öğrencilerin, gelecekleriyle ilgili kararlarını olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyorum." dedi.

Fuarın önemine değinen Ortahisar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Adıgüzel, üniversiteye hazırlanan öğrencilere meslek ve üniversite seçimlerinde yardımcı olmak, üniversitelerin de kendilerini tanıtmalarına imkan sağlamak amacıyla 20 stanttan oluşan 2 günlük bir fuar açtıklarını söyledi.

Ortahisar İMKB Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Müdüresi Lütfiye Kul ise öğrencilerin bölüm seçmelerine kılavuz olabilmeyi amaçladıklarını belirtti.

Vali Yücel Yavuz'un eşi Şengül Yavuz ise öğrencilerin yapacakları tercihlerin çok önemli olduğuna vurgu yaparak, "Bu tanıtım günlerinin de öğrencilerimize faydalı olmasını diliyorum. Girecekleri sınavlarda da şimdiden başarılar diliyorum." dedi.

Konuşmaların ardından davetliler ve katılımcılar, okul bahçesinde açılan tanıtım fuarını gezerek bilgi aldı.

Kaynak: AA