TCDD'den İlaçlama Uyarısı

TCDD Genel Müdürlüğü Kırklareli̇ ve Edi̇rne i̇l sınırları i̇çi̇ndeki̇ demi̇ryolu hat ve i̇stasyonlarında 1625 Nisan'da otla mücadele kapsamında yapılacak i̇laçlama dolayısıyla vatandaşları uyardı.

TCDD Genel Müdürlüğü Kırklareli̇ ve Edi̇rne i̇l sınırları i̇çi̇ndeki̇ demi̇ryolu hat ve i̇stasyonlarında 16-25 Nisan'da otla mücadele kapsamında yapılacak i̇laçlama dolayısıyla vatandaşları uyardı.

TCDD'den yapılan yazılı açıklamada Kırklareli̇, Edi̇rne i̇l sınırları i̇çi̇ndeki̇ demi̇ryolu hat ve i̇stasyonlarında otla mücadele kapsamında ilaçlama yapılacağı ifade edildi.

Mücadelede kullanılan ilaçların, insan ve hayvan sağlığını etkileyici özellik taşıdığından demiryolu güzergahı ve yakınındaki arazilerde ilaçlama tarihlerinden itibaren 10 gün boyunca vatandaşların ilaçlama yapılan sahaya yaklaşmamaları ve dikkatli olmaları istenen açıklamada, belirtilen yerlerde hayvanlarını otlatmamaları, ot hasadı yapmamaları duyuruldu.

Açıklamada, 16 Nisan'da Edirne-Kapıkule istasyonları arası ve Kapıkule Gar Sahası, 17 Nisan'da Edirne - Tayakadın istasyonları arası ve Edirne Gar, Tayakadın İstasyon sahaları, 18 Nisan'da Tayakadın-Pehlivanköy istasyonları arası ve Kırcasalih, Abalar, Pehlivanköy istasyon sahaları, 19 Nisan'da Pehlivanköy - Uzunköprü istasyonları arası ve Pehlivanköy ve Uzunköprü istasyon sahaları, 20 Nisan'da Pehlivanköy-Alpullu istasyonları arası ve Mandıra, Alpullu istasyon sahaları, 24 Nisan'da Alpullu - Lüleburgaz istasyon sahaları, 25 Nisan'da Mandıra - Kırklareli istasyonları arasında ilaçlama yapılacağı kaydedildi.
Kaynak: AA