Tarsus'ta Karma Tezhip Sergisi Açıldı

Tarsus Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen tezhip kursuna katılanların yaptıkları eserler düzenlenen sergiyle beğeniye sunuldu.

Tezhip eğitimi alan 21 kursiyerin eserlerinden oluşan Hengam-ı Bahar Geçmişten Günümüze Karma Tezhip Sergisi, Halk Eğitimi Merkezi Salonunda törenle açıldı.

Kaymakam Yüksel Ünal, serginin açılışında yaptığı konuşmada, sergide yer alan eserlerin birbirinden kıymetli olduğunu söyledi.

Geleneksel Türk el sanatlarından olan tezhip ve minyatür sanatının yaşatılması ve gelecek kuşaklara en iyi şekilde taşınması gerektiğini dile getiren Ünal, şunları kaydetti:

"Bizim bunları yaşatmamız lazım çünkü bu sanat bizim geleneksel kültürümüzde yoğun bir şekilde var. Bakın Tarsus'ta evler oldukça geniş. Tezhip sanatını apartmanların duvarlarında, kahve ve çay bardaklarında, mendillerde, tabaklarda, seccadelerde, seramiklerde nakşedebiliriz. Bu değerli el emeği sanatını hayatımıza dahil etmemiz gerekiyor. Tezhip sanatını hayatımıza nakşedelim."

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Gürsoy da 21 kursiyerin geçen yıl eylül ayından bu yana tezhip kursu gördüğünü ve sergi açtıklarını belirtti.

Serginin hafta boyunca açık kalacağı bildirildi.

Kaynak: AA