Muş'tan Kısa Kısa

Muş Ovası'nda yetişen ve 20 gün ömrü olan Muş laleleri büyük ilgi görüyor.

Lalelerin açılmasını fırsat bilen Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) öğrencileri de laleleri fotoğrafladı.

Muş lalesini ilk defa görme fırsatı yaşadığını ifade eden MŞÜ öğrencisi Şehadet Sarıgül, "Muş lalesi çok kısa bir dönem yaşam alanı bulduğu için bu anı kaçırmak istemedik. Fotoğrafçı arkadaşlarımızla bu güzel, doğal manzarayı resmetmek istedik. Kar kalktıktan hemen sonra yeşermeye başlayıp çok kısa bir zaman sonra solan bir bitki. Dünya çapında nam salmış, çok mikro bir coğrafi alanda yetişme fırsatı bulan Muş'un nadide doğal güzelliklerinden biri. Bu kısa zamanı değerlendirmek istedik." diye konuştu.

Gurbet Tunç ise, "20 gün içerisinde Muş lalesini görmek isterseniz görebilirsiniz. Bizde bunu değerlendirdik. Bu güzel günde gelip lalelerle fotoğraf çektik. Çokta güzel eğlendik. Görmek isteyen herkesin gelip lalelerle fotoğraf çekmesini, görmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

- Karı pekmeze katıp yiyorlar

Muş'ta vatandaşlar, dağların yüksek kesimlerinden getirdikleri karı, yoğurt ve pekmeze katıp tüketiyor.

Vatandaşlar, kent merkezinden yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki Kurtuk Dağı Çavuş Tepesi zirvesinden getirdikleri karı, yoğurt ve pekmeze kattıklarını söyledi.

Bölgede kar kalınlığının yer yer yaklaşık 3-4 metre civarında olduğunu belirten Vezir Çakır, "Bu yıl Muş Ovası'nda çok kar yağmadı. Bu nedenle merkezde yaşayan bazı insanlar kara hasret kaldı. Bizde zaman zaman onlara poşetlerle karı getiriyoruz. Genelde pekmeze ve yoğurda katıyor." dedi.

- "Koşabiliyorken Koş" Projesi

Muş'ta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından "Koşabiliyorken Koş" Projesinin açılışı yapıldı.

Şehir Stadyumunda düzenlenen etkinlikte açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Hamdüllah Kardeş, bakanlığın desteklediği proje ile insanları spora teşvik etmeye çalıştıklarını ifade etti.

Kaynak: AA