Merzifon TSO Üyelerine Nefes Kredisi Sağlayacak

Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Dağdelen, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) Nefes Kredisi uygulamasına dahil olarak, üyelerine bankalar aracılığıyla finansman imkanı sağlayacaklarını bildirdi.

Dağdelen, gazetecilere yaptığı açıklamada, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile yaptıkları görüşmeler sonucunda üyelerine 12 milyon liralık nefes kredisi kullandırmaya başladıklarını söyledi.

Ülkenin ve Merzifon’un ekonomisinde önemli yer tutan KOBİ sorunlarını gidermek için adımlar atıldığını dile getiren Dağdelen, şunları kaydetti:

“Ülkemiz ve şehrimiz ekonomisinde önemli yer tutan işletmelerin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak amacıyla geçen yıl olduğu gibi bu yıl da TOBB 'Nefes Kredisi' projesi hayata geçirilmiştir. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile görüşmemiz sayesinde ilçemizde faaliyet gösteren 4 bankada 12 milyon liralık kredi açıldı ancak bu limit kullanıldıktan sonra 10 milyon liralık destek limitinin de sözünü aldık. Totalde Merzifon için 22 milyon liralık limit sağladık. Bu rakamla Orta Karadeniz Bölgesi’nde en büyük limiti alan Ticaret ve Sanayi Odası olduk.”

Dağdelen, 6 ay geri ödemesiz, 18 ay vadeli kredinin üye başına 200 bin lira ile sınırlı olduğunu, kredi başvurusu yapmak isteyen üyelerin başvuruda bulunmaya başladığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA