Küçük Kızın Hayatını Kurtaran EGO Şoförüne Ödül

EGO otobüsünde yolculuk yaparken rahatsızlık geçiren küçük kızı rotasından çıkarak hastaneye yetiştiren EGO şoförü Fevzi Bölükbaşı, Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay’dan ödül aldı.

Küçük Kızın Hayatını Kurtaran EGO Şoförüne Ödül
Geçtiğimiz haftalarda EGO otobüsünün seferi sırasında küçük bir kız rahatsızlandı ve durum otobüsteki vatandaşlar ile EGO şoförü Fevzi Bölükbaşı tarafından fark edildi. Şoför ve vatandaşlar rahatsızlık geçiren küçük kızı otobüsle rotadan çıkarak hızlı bir şekilde hastaneye götürdü ve zamanında müdahale edilmesini sağladı. Yaşanan olay sonrasında Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, şoför Fevzi Bölükbaşı’na altın hediye etmek için bir program düzenledi.

EGO 5. Bölge Otobüs İşletmesi Şube Müdürlüğü’nde düzenlenen programla Bölükbaşı’na iki altın hediye edildi.

"Fevzi kardeşimizi tebrik ediyoruz"

Programda konuşan Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, Bölükbaşı’na örnek davranışından dolayı teşekkür etti. Otobüs şoförlerinin zor bir görev icra ettiğini ifade eden Toruntay, vatandaşlarla otobüs şoförleri arasında yaşanan sıkıntılara değindi. Toruntay, şoförlerin engelli ve hasta vatandaşlar için neler yapacağının farkında olduğunu hatırlattı. Otobüs şoförlerinin işine her zaman sahip çıktığını kaydeden Toruntay, "Siz fevkalade şekilde Ankara’ya hizmet etmeye gayret ediyorsunuz. Biz görevimizi yapıyoruz. Önemli olan müşteri memnuniyetidir, hizmet yapıyoruz. Fevzi kardeşimizi de tebrik ediyor, teşekkür ediyoruz. Çalışma hayatımızın içerisinde yaptığımız işlerle alakalı ödül olduğunda da takdir hak eden arkadaşlarımıza gerekli ilgiyi, alakayı gösterebilmeliyiz. Yoksa yanlış yapılınca sürekli ceza denmemeli. Çalıştığımız yerde takdiri de hak etmeliyiz ceza da olmasın da inşallah takdirler çok olsun. Fevzi Bölükbaşı’nı daha önce işverenimiz ödüllendirdi şimdi biz de ödüllendiriyoruz" diye konuştu.

Toruntay konuşmasında taşeron sorununun bittiğini söyledi ve işçilerin hakları için çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Ödül programında ayrıca EGO Otobüs Daire Başkanı İhsan Ün de konuştu.

Otobüs şoförlerinin her zaman ödül hak ettiğini ifade eden Ün, Fevzi Bölükbaşı’nın hareketinin örnek olduğunu söyledi.

Şoförlerin işinin zor olduğunu aktaran Ün, "Bu tür durumlardan hepimiz ders alırız inşallah. Fevzi arkadaşımızı kutluyorum" dedi.

EGO şoförü Fevzi Bölükbaşı da hediye için Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay’a teşekkür etti. Bölükbaşı, Müslüman ülkede yaşandığını ve yolcuların her şeyinin şoförlere emanet olduğunu kaydetti.

Arkadaşlarının kendisine kahraman şoför olarak hitap ettiğini aktaran Bölükbaşı, "Görevimiz bizim bu. Elimizden geleni yapıyoruz. Diğer şoför arkadaşlarım da benim yerimde olsa aynısını yaparlardı. Sonuçta küçük bir kız çocuğuydu. Kim olsa benim yerimde aynı şeyi yapardı. Sendika Başkanı Mustafa Toruntay’a hediye için teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Programda ayrıca EGO 5. Bölge Otobüs İşletme Şube Müdürü Murat Aksoy da Bölükbaşı’na teşekkür etti. Konuşmaların ardından Fevzi Bölükbaşı’na altınları takıldı ve hatıra fotoğrafı çekildi.
Kaynak: İHA