Konya 2. Yapı Fuarı'na Doğru

TÜYAP Konya Fuarcılık AŞ Genel Müdür Yardımcısı Ayyıldız: 'İnşaat, gayrimenkul, mobilya ve belediyelere üretim alanlarında faaliyet gösteren 200'ün üzerinde firmanın katılımıyla hazırlanan fuarlarımızda, 21. yüzyıl kent insanına çağdaş yaşam koşullarını sağlayabilmek amacıyla ihtiyaç duyulan hizmet ve projeleri topluca sergileyeceğiz' 'Türkiye Belediyeler Birliğinin organizasyonuyla yaklaşık 400 belediye başkanını, daire başkanları ve belediye temsilcilerini burada ağırlayacağız'

Konya 2. Yapı Fuarı'na Doğru
TÜYAP Konya Fuarcılık tarafından düzenlenen 2. Yapı Fuarı, 19-22 Nisan'da Konya Ticaret Odası TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

TÜYAP Konya Fuarcılık AŞ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Ayyıldız, bir otelde düzenlenen basın toplantısında, inşaat, gayrimenkul, kent, ve mobilya fuarlarının birleşimiyle açılacak Yapı Fuarı'nın yeni bir konsept oluşturduğunu söyledi.

Bu fuarların geçen yıl 30 bin metrekare alanda düzenlendiğini hatırlatan Ayyıldız, "Gayrimenkul sektörüne ilişkin geçen yıl ilk defa Konya'da fuar düzenledik. Bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Toplam iki salonda fuarımızı açacağız ve 100 bin liradan 5 milyon liraya kadar çeşitli evler sergilenecek. Ayrıca Türkiye'deki fuarlarda fazla görülmeyen ve ilk defa Konya'da gösterilecek olan örnek bir daire de fuar kapsamında sergilenecek. Konya'nın yanı sıra Denizli, Karaman, Antalya, Ankara ve İstanbul'dan da yeni projeler bu fuarda yer alacak." diye konuştu.

Ayyıldız, konut üretiminde dünyada ilk 5'e giren Türkiye'de bu tür fuarların önemli olduğunu aktardı.

- "Bu yıl hedefimiz 40 bin ziyaretçiyi aşmak"

İnşaat sektörü açısından mobilya, kapı-pencere sistemleri, yer döşeme ve boyaya kadar geniş bir ürün yelpazesini fuarda sunmaya çalıştıklarına değinen Ayyıldız, şunları kaydetti:

"Kent Fuarı'nda ise belediyelerin ihtiyaçları sergilenecek. Fuarımız katılımcı, ziyaretçi sayısı ve metrekare bakımından Türkiye'de en büyük fuar olma özelliğini taşıyor. Türkiye Belediyeler Birliğinin organizasyonuyla yaklaşık 400 belediye başkanını, daire başkanları ve belediye temsilcilerini burada ağırlayacağız. İnşaat, gayrimenkul, mobilya ve belediyelere üretim alanlarında faaliyet gösteren 200'ün üzerinde firmanın katılımıyla hazırlanan fuarlarımızda, 21. yüzyıl kent insanına çağdaş yaşam koşullarını sağlayabilmek amacıyla ihtiyaç duyulan hizmet ve projeleri topluca sergileyeceğiz. Geçen yıl ziyaretçi sayımız 34 bin civarındaydı. Bu yıl hedefimiz 40 bin ziyaretçiyi aşmak."

Kaynak: AA