FETÖ'nün Askeri Yargı Yapılanması Davası

Terör örgütünün askeri yargıdaki yapılanmasını oluşturdukları iddiasıyla 136 kişinin yargılandığı davada tanıkların dinlendi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında ortaya çıkan sözde "sıkıyönetim mahkemelerinde görevlendirme listesi"nde ismi bulunan ve örgütün askeri yargı yapılanmasını oluşturdukları iddia edilen 136 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Kampüsü'nde görülen duruşmada, tutuklu ve tutuksuz sanıklarla avukatları hazır bulundu.

Duruşmada tanık olarak dinlenen N.K.S, ilkokuldan itibaren FETÖ'nün okul ve yurtlarında kaldığını anlattı. Hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra 2013'ün Kasım ayında sanıklardan Esma Kantemur ile örgütün hakim savcı evlerinde kaldığını ileri süren N.K.S, "Sanık Esma'nın İstanbul Üniversitesi mezunu olduğunu ve Elazığlı olduğunu biliyorum. Zaten çok fazla kalmadı. Hatırladığıma göre benim kaldığım evde bir hafta kalmıştı." diye konuştu.

Kaldığı örgüt evi hakkında bilgi veren N.K.S. sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ankara Keçiören'de bir evdi. Oraya adli ve idari yargı sınavlarına hazırlık için gitmiştim. Evde cep telefonu kullanmak yasaktı. Eve ait sabit hat vardı. Evlere kesinlikle başörtülü almıyorlardı. Ev ablası "Hale" kod adlı birisiydi. Evde, benim de Esma'nın da bir görevi yoktu. Esma evden gittikten sonra bize soruları gösterdiler.

Soruları göstermeden önce ayrı ayrı görüştürüp yemin verdiriyorlardı. 2013 İdari Yargı Sınavı'ndan birkaç gün önce 'ser murakıp' bizi salonda topladı. Abdest almamızı söyledi. Abdest aldıktan sonra Genel Kültür ve Genel Yetenek sorularını verdiler. Birkaç tanesini yanlış yapın dediler."

Tanık beyanına karşı söz alan sanık Esma Kantemur, tanığın beyanlarını reddettiğini söylediklerinin açık kaynaklardan elde edilebileceğini savundu.

Mahkeme Başkanı Sabahattin Sarıdoğan'ın sanığa, kalmış olduğu iddia edilen evin sabit telefonundan babasının ve kardeşinin arandığını hatırlatması üzerine sanık Kantemur, bu bilgiyi şu an öğrendiğini belirterek daha sonra bu konuda savunma yapacağını belirtti.

Tanık U.E. de sanıklardan Yahya Yılmaz ile 2014 Ağustos- Eylül aylarında Ankara Eryaman'da aynı evde kaldıklarını beyan etti. Kaldıkları evin FETÖ'nün hakim savcı hazırlık evi olduğunu ifade eden U.E, "Yahya Yılmaz ile aynı evde kaldık. Daha sonra Yahya'nın askeri hakim savcılık sınavına girdiğini ve kazandığını duydum." dedi.

Sanık Yahya Yılmaz da tanığı tanımadığını, sınavlara kendi evinde hazırlandığını ve FETÖ üyesi olmadığını savundu.

Duruşma tanık beyanlarıyla devam ediyor.

Kaynak: AA