Davalı, Uzlaşma Karşılığı Cami Temizledi

Düzce'de açılan bir soruşturmada mağdur konumundaki genç, belirlenen caminin cuma temizliğinin yapması şartıyla davacı olduğu kişi ile uzlaştı.



Alınan bilgiye göre, geçen yıl D.A'nın aracının camını tartışma sırasında kırdığı ve küfür ettiği iddiasıyla S.Ç. hakkında, "basit yaralama, hakaret ve mala zarar verme" suçlaması ile başlatılan soruşturma dosyası, savcının önerisi ve tarafların kabul etmesiyle Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu'na gönderildi.

Uzlaşmacı tarafından yapılan arabulucukta mağdur D.A, S.Ç'den belirlenen bir caminin cuma günü namaz öncesinde temizlemesini istedi.

Öneriyi kabul eden davalı, uzlaşarak Akınlar Mahallesi Camisi'ni cuma günü temizledi. S.Ç, vatandaşlar gelmeden önce camiye giderek, camları ve halıları uzlaştırmacı gözetiminde temizledi.

Uzlaştırmacı Sezgin Ekin, dosyanın gönüllülük esası ile kamuya yarar sonucu sağlanarak kapandığını belirtti.

Ekin, dosyanın kamu yararı ve tarafların anlaşması ile güzel bir şekilde kapandığını vurgulayarak, "Dosyayı adaletin hızlı ve kamu yararı ile sağlamış olduk. Bu örnek durum gibi birçok uzlaşma ile ceza mahkemelerinin iş yükünü bir nebze de olsa azaltmış oluyoruz. Tarafları bir araya getirip uzlaştırma sağlayarak toplumsal barışa katkı sağlıyoruz." dedi.

Kaynak: AA