CHP Yalova Milletvekili İnce Açıklaması

'Ben cumhurbaşkanı adayımızın, Ekmeleddin İhsanoğlu vakasında olduğu gibi olmasını istemiyorum'.

CHP Yalova Milletvekili İnce Açıklaması
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Ben cumhurbaşkanı adayımızın, Ekmeleddin İhsanoğlu vakasında olduğu gibi olmasını istemiyorum." dedi.

İnce, CHP'nin 81 ilde OHAL'e tepki amacıyla düzenlendiği oturma eyleminde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine verdiği "İstanbul anketine" ilişkin cevabı sorulan İnce, "Polemiğe girmem. Genel Başkan öyle diyorsa öyledir." dedi.

İnce, cumhurbaşkanı adayının ön seçimle belirlenmesi gerektiğiyle ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine ise şunları kaydetti:

"Sözümün arkasındayım. Muharrem İnce bir şey söyledi mi... Ben kamyoncu Şerif'in oğluyum. Bende geri vites unutulmuştur. Sözümün arkasındayım. Üyeler ön seçimle belirlenmelidir. Belediye başkanları, büyükşehirlerde. Büyükşehirleri kast ediyorum. Cumhurbaşkanı adayı da üyelerle belirlenmelidir."

İnce, "Bu çağrınıza cevap alabileceğinize inanıyor musunuz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Ben inandığımı yaparım. Cevap alırım ya da almam, başarıya ulaşır ya da ulaşmaz. O ayrı bir konu. Ben cumhurbaşkanı adayımızın, Ekmeleddin İhsanoğlu vakasında olduğu gibi olmasını istemiyorum. Partinin 1 milyon 250 bin üyesi var. Üyelerin önüne sandık koyulmalı, aday böyle belirlenmeli diyorum. İstanbul, Ankara, İzmir büyükşehir belediye başkanları da böyle belirlenmeli diyorum. Benim teklifim bu. Düşüncem bu. Milim geri adım atmış değilim. Ben böyle düşünüyorum. Beğenmeyen küçük kızına almasın."
Kaynak: AA