Bitlis'ten Kısa Kısa

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ), Tatvan Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Oktay Subaşı, ödül aldığı fotoğraflarla sunum yaptı.

Subaşı, Tatvan Meslek Yüksel Okulu konferans salonunda düzenlendiği sunumda, Van Gölü havzasının fotoğraf zenginliğini anlattı.

Fotoğrafları, Sony Dünya Fotoğraf Ödüllerinde finale kalan ve kelebeklerle ilgili yaptığı fotoğraf çalışmaları Anadolu Jet Dergisinde yayınlanan Subaşı, mesleği dışında fırsat buldukça fotoğraf çekimlerine çıktığını söyledi.

Fotoğraf ilgisinin ana omurgasının kelebek ve kuşlardan oluştuğunu anlatan Subaşı, şunları kaydetti:

"Fotoğrafların çoğunu Van Gölü havasında çektim. Van Gölü havzası inanılmaz bir zenginliğe sahip. Bölgenin iklim özellikleri, bitki çeşitliliği ve coğrafi konumu bu varlıkların yaşamaları için uygun ortam oluşturuyor. Türkiye'de 420, Avrupa'nın toplamında 500, Van Gölü havzasında ise 230 tür kelebek bulunuyor. Havzadaki kelebek türlerinin bazıları sadece bu bölgede yaşıyor. Teknik eğitim ve ekipmana sahip olunduğu takdirde bu tür fotoğraflar rahatlıkla çekilebilir."

Sunuma, Tatvan Meslek Yüksel Okulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Cahit Taşdemir, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

- Ahlat’ta tekstil atölyesi açıldı

Ahlatlı kadın bir girişimci tarafından "DMF" adıyla ev tekstil ürünleri üzerine üretim yapacak tekstil atölyesinin açılışı yapıldı.

KOSGEB desteğiyle kurulan iş yerinin açılışına Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül, Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, bazı kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışın ardından işletmeyi gezen Kaymakam Akgül, Belediye Başkanı Çoban ve beraberindekiler, işletme sahibinden iş yeri hakkında bilgi alarak, hayırlı ve bol kazançlar temennisinde bulundu.

İşletme sahibi Medine Ateş, ev tekstil ürünleri üzerine üretim yapacak atölyenin açılışına katılan herkese teşekkür ederek, tecrübeli oldukları bu sektörde üretim faaliyetlerini Ahlat'ta göstermekten mutluluk duyacaklarını söyledi.

Kaynak: AA