Antalya'da Küresel Göç Sorunu Ele Alındı

Antalya'da düzenlenen seminere Fransa, İtalya, Hollanda, Litvanya, Yunanistan, Almanya, Avusturya, Kosova ve Mısır gibi ülkelerden göç, göçmen ve mülteciler konusunda çalışmalar yapan uzmanlar katıldı.

Antalya'da düzenlenen seminerde, mülteci ve göçmenler için mesleki eğitim ve öğretim girişimlerinin uygulanmasına ilişkin yeni fırsatlar ile fikirler ele alındı.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Avrupa Mesleki Eğitim Enstitüleri Birliği (EVBB) üyesi ülke kuruluşlarının katılımıyla düzenlenen "Yeni Göç: Geleceğimiz İçin Küresel Bir Mücadele" konulu seminere Fransa, İtalya, Hollanda, Litvanya, Yunanistan, Almanya, Avusturya, Kosova veMısır gibi ülkelerden göç, göçmen ve mülteciler konusunda çalışmalar yapan uzmanlarkatıldı.

Seminerde, Türkiye, Avrupa ve göçmenlerin transit olarak kullandıkları ülkeler ile KuzeyAfrika ve komşu ülkelerdeki mülteci ve göçmenler için mesleki eğitim ve öğretimgirişimlerinin uygulanmasına ilişkin yeni fırsatlarla fikirler masaya yatırıldı.

Çalışma grupları tarafından Türkiye'deki ve Yunanistan'daki göçe genel bakış konularının yanı sıra zorunlu göçüntoplumlara etkisi, Türkiye ve Avrupa'da gelecekte nitelikli iş gücü talebinin öngörüçalışmaları, ev sahibi ülkelerde potansiyel göçmenlerin eğitimi de ele alındı.

Seminer sonunda yapılacak her toplantının "Antalya Process" diye adlandırılması kararlaştırıldı.
Kaynak: AA