Alibeyköy Trafiği Tarih Oluyor

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın konuk olduğu ve sosyal medya üzerinden gelen soruları cevaplandırdığı bir programda, Alibeyköy trafiği ile ilgili soruları cevaplayarak, yapılacak düzenlemeyle bölgede trafiğin rahatlayacağını açıkladı.

Alibeyköy Trafiği Tarih Oluyor
Sosyal medya üzerinden soruları cevaplayan Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Alibeyköy trafiği ile ilgili soruları cevapladı. Alibeyköy trafiğini rahatlatmak için yapılan çalışmalardan söz eden Başkan Remzi Aydın, "Alibeyköy trafiği olabildiği kadar rahatlatılıyor. Neticede araç yoğunluğu ve yolların genişliği bu kadar el veriyor. Tabi esas Alibeyköy trafiğini, Bilgi Üniversitesi’nin ilerisinden kaynaklanan bir geri basma var, o etkiliyor.Ama şimdi yeni bir düzenleme yapılıyor. Geometrik düzenleme yapılıyor. Zannediyorum bu ay sonu faaliyete geçecek. Vardar caddesinden, Ondo Dürümün oradan, Çırçır Camiisine ve Saya Yokuşuna tek yön olarak trafik düzenlenecek. Yine Öz Alibeyköy spor tesislerinin oradan Karadolap meydanına tek yol olarak gelecek. Dolayısıyla bu uygulamaya ay başı itibari ile geçildiğinde ciddi bir rahatlama olacağını söyleyebilirim" dedi.

Silahtarağa Tünelinin faaliyete geçmesi ile trafiğin daha da rahatlayacağını söyleyen Başkan Remzi Aydın şöyle devam etti;

"Esas rahatlama Silahtarağa tünelimizin bu yıl sonu itibari ile en geç faaliyete geçmesi olacak. Bezmialem’in yanındaki Silahtarağa tünelinin faaliyete geçmesi ile Vardar caddesinden direk Silahtarağa caddesine geçişler olacak.Yine akşam Silahtarağa caddesinden Vardar caddesine geçiş olacak. Çırçır, Alibeyköy, Karadolap, Yeşilpınar, Akşemsettin mahallerine geçişlerimiz olacak. Alibeyköy merkezi kullanmadan araçlarımız gidecekler ve çok daha rahat olacak. Tabi metromuz ve tramvayımızın hizmete girmesi ile de Alibeyköy trafiği tarih olacak"
Kaynak: İHA