AK Parti MKYK Üyesi Alkış, Tunceli'de Gençlerle Bir Araya Geldi

AK Parti MKYK Üyesi Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Zeynep Alkış, Tunceli'nin Pertek ilçesinde düzenlenen gençlik buluşmasına katıldı.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından Tunceli'nin Pertek ilçesinde organize edilen gençlik buluşmasına katılan Alkış, "Kardeşlik Hukuku" konulu konferans verdi.

Renk, ırk, dil ve mezhep gözetmeden çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Alkış, "Irkçılık ve mezhepçilik kardeşlik hukukumuzun üstüne geçemez. Mezhepçilik ve ırkçılık hastalıktır. Bu hastalıkla mücadelenin panzehiri bin yıllık kardeşliğimizdir." dedi.

Alkış, Şırnak'taki terör olayını da kınayarak, şöyle devam etti:

"Kardeşlik, huzur ve istikrar ortamını hedef alan terörü lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum.Terör örgütünün menşei, teröristin kimliği, eylemlerinin niteliği ve hedefi ne olursa olsun terör, insanlığın ortak düşmanıdır. Terör örgütlerine karşı tüm insanlık ortak mücadelede buluşmalıdır."

Küresel güçlerin Türkiye'nin başta Ortadoğu olmak üzere dünyada güçlü bir ses olmasından korktuklarını dile getiren Alkış, şunları söyledi:

"Biz haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Cerablus ve Afrin'i özgürleştirdik. Yeni yaşam alanları açtık. Bu bizim kardeşlik sorumluluğumuzdur. Kardeşliği kuşanarak kötülüklere karşı mücadele veriyoruz. Yeni bir tarih yazmak için yola düşenler yeni zaferlerle tarihin en soylu sayfalarında yerini alacaklar. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Kötüler istiyor diye iyiliğin mücadelesini vermekten geri duramayız. Mazlumların yanında, zalimlerin karşısındayız. Biz istiyoruz ki yeryüzüne iyilik ve adalet hakim olsun. Küresel güçler bundan korkuyor. Çünkü yeryüzüne iyilik ve adalet hakim olursa onlar tükenir. Statükoları biter."

Kaynak: AA