AK Parti Adana Milletvekili Sarı Açıklaması

'Kurumlarımızın verdikleri destek ve teşviklerin doğru tasarlanmış projelerde kullanılmasını hedefliyoruz'.

AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, "Kurumlarımızın verdikleri destek ve teşviklerin doğru tasarlanmış projelerde kullanılmasını hedefliyoruz." ifadesini kullandı.

Sarı'nın basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyon Üyesi de olan Sarı, İçel'in Tarsus ilçesinde Kalkınma Ajansı ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu teşvikleriyle kurulan süs bitkisi üretim tesisini ziyaret etti.

Tesisin, 30 bin metrekare açık alanda yılda 10 milyon bitki üreterek iç piyasaya ve ihracata ürün gönderdiğini vurgulayan Sarı, "Kurumlarımızın verdikleri destek ve teşviklerin doğru tasarlanmış projelerde kullanılmasını hedefliyoruz. Burada sonuç gerçekten çok güzel, gurur verici" ifadesini kullandı.

Sarı, destek ve teşviklerin amacının yereldeki potansiyeli harekete geçirmek olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Hibe ve teşviklerin bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak, girişimciliği teşvik etmek, istihdamı artırmak ve ortak proje geliştirme kültürünü oluşturmak gibi çok önemli işlevleri var. Bu kadar önemli başlıklar için sunulan önemli maddi kaynakların yatırıma dönüşmesi çabası içindeyiz. Çukurovamız birçok sektörde lokomotif olmak için yeterli potansiyele sahip, ancak düşüncede ve üretimde çalışkan olmalıyız."
Kaynak: AA