23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri

Siverek ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında kırsal mahallelerde eğitim gören öğrencilere yönelik sirk gösterisi düzenledi.



Siverek Belediyesi tarafından Eyyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde kırsal mahalle okullarında eğitim gören dezavantajlı öğrencilere yönelik düzenlenen sirk gösterisine çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

Palyaço ve sihirbazlık gösterisi sırasında keyifli dakikalar geçiren minik öğrenciler, ilk defa sirk ile tanışmanın heyecanını yaşadı.

Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı, yaptığı açıklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında program düzenlediklerini söyledi.

Gösterinin ilgi gördüğünü belirten Postacı, "Kırsal mahallelerde eğitim ve öğretim gören öğrencilerimizi sirk etkinliği ile buluşturduk. Her seans sırasında 400 öğrenci almaya çalıştık. Kırsal mahallelerde okuyan yaklaşık 2 bin öğrencimiz bu etkinlikten yararlandı." dedi.

Etkinliğin kırsal mahalle öğrencileri açısından ilk olduğunu dile getiren Yücelen İlkokulu sınıf öğretmeni Büşra Selincan da "Öğrencilerin sirk hakkında bilgileri yoktu, en azından görerek ve yaşayarak somut bir şekilde öğrendiler. Zaten gözlerindeki parıltı her şeyi anlatıyor." diye konuştu.

İlk defa sirk gösterisine katıldığını belirten Yücelen İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Mehmet Aktan, çok mutlu olduğunu söyledi.

Sirki çok beğendiğini dile getiren Uzunpınar Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Zelal Aktan ise ilk defa geldiğini, gösterinin çok güzel olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA