UMKE Personeline Oryantiring Eğitimi Verildi

Rize Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibine (UMKE) harita ve pusula ile yön bulma (oryantring) eğitimi verildi.

Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, oryantiring eğitmenleri Bahri Gümüşkaya ve Ali Çelik tarafından Rize UMKE üyelerine harita ve pusula kullanımı öğretildi.

Eğitim çalışmasıyla özellikle dağ ve doğa faaliyetlerinin yapıldığı bölgelerde kayıp vakalarına müdahale noktasında UMKE üyelerinin bilgi ve becerilerinin geliştirilmesinin amaçlandığı dile getirelen açıklamada, şu ifadelere ver verildi:

"Eğitimin ilk gününün birinci oturumunda genel ve teorik bilgilerle oryantiring, harita okuma ve pusula kullanımı eğitimi verildi. İkinci oturumda ise Ahmet Mesut Yılmaz sahil Parkı'nda ekibin tamamının katıldığı uygulamalı oryantiring faaliyeti gerçekleştirildi.İkinci gün ise Handüzü Yaylası'nda yön kavramını pekiştirici traves oryantiring çalışması yapıldı. Pusula kullanımı konusu tekrarlanarak, pusula ile dereceli yön tayini eğitimi yapıldı. Daha sonra ekipler verilen koordinatlar doğrultusunda yaralı-kazazede bulma ve müdahale uygulaması faaliyetine katıldı.Plan dahilinde yerleştirilen kazazedeye ulaşarak müdahaleyi gerçekleştirip, sedye ile belirlenen noktaya taşıyarak eğitim faaliyetini tamamladılar."

Kaynak: AA