Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) tarafından düzenlenen Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu.

DENİB Başkanı Süleyman Kocasert Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen yarışmanın ödül töreninde yaptığı konuşmada, yarışmanın Türkiye'de inovasyon bilincinin genç nesillere aktarılması amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Yarışmaya bine yakın başvuru aldıklarını belirten Kocasert, şunları kaydetti:

"Finale kalan 30 buluş bugün görücüye çıktı. Bunların arasından da birincileri seçtik. Bugün burada genç beyinlerin yaratacakları icatlar için bir araya geldik. Onlara 'eski köye yeni adet getirin, başımıza icat çıkarın' dedik. Nitekim birbirinden güzel buluşlarla karşımıza çıktılar. Amacımız inovasyon kültürünü küçük yaşta onlara aşılayarak bu organizasyonla geleceğin bilim adamlarının yetişmesinde katkımız olması için üzerimize düşen görevi yerine getirmektir."

Kocasert, küresel bir köy haline gelen dünyada inovasyonun olmazsa olmaz konumunda olduğunun farkında olduklarını dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Değişen dünyayı Ar-Ge, inovasyon ve tasarımla yeniden şekillendirmenin öneminin bilincindeyiz. Amacımız inovasyon kültürünü onlara aşılamak, bu organizasyonla geleceğin bilim adamlarının yetişmesi için üzerimize düşen görevi yerine getirebilmek. Türkiye İhracatçılar Meclisi ve İhracatçı Birlikleri olarak 4 temel unsura odaklanmış durumdayız. İnovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markalaşma dörtlü formülü ile 1,5 doların altında olan kilogram başına ihracatımızı daha üst noktalara taşımak istiyoruz."

Yarışmada, lise kategorisinde Özel Final Anadolu Lisesi öğrencisi Yahya Mert İmal birinci, Bozkurt Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Hilalay Akar ikinci, Orhan Abalıoğlu Meslek ve Teknik Lisesi öğrencisi Ayberk Boz üçüncülüğü elde etti.

Ortaokul kategorisinde Sevil Kaynak Ortaokulu öğrencisi Mert Enes Kürklü birinci, Nezihe Derya Baltalı Bilim Sanat Merkezi öğrencisi Esma Ece Temel ikinci, Hulusi Kulaklı Ortaokulu öğrencisi Rafet Kaan Karaoğlan üçüncü oldu.

İlkokul kategorisinde 19 Mayıs İlkokullu öğrencisi Seval Akbulut birinci, 19 Mayıs İlkokulu öğrencisi Ayşe Melek Kırlı ikinci, Müftü Ahmet Hulusi İlkokulu öğrencisi Kuzey Kalkan üçüncülüğü kazandı.

Yarışmada kategorilerinde jüri ödülleri ise Özel Kokpit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Mesutcan Özkan ve Doğukan Işlakca, Bozkurt İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Abdullah Şimşek ve Müftü Ahmet Hulusi İlkokulu öğrencisi Muhammed Said Yılmaz'a verildi.

Kaynak: AA