Afrin Şehidi İçin Mevlit Okutuldu

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Astsubay Kıdemli Çavuş Göksu Şafak Şahin için memleketi Havza'da mevlit okutuldu.

Şehit astsubay Şahin için Demiryurt Mahallesi Camisi'nde mevlit programı düzenlendi.

Mevlit programı öncesi şehidin silah arkadaşları tarafından gönderilen "Ruhun Şad Olsun Şehidim" yazılı poster ile ailesince şehidin vasiyetinden bir bölümünün yer aldığı "Ben ve benim gibi vatanı için çocuğunu, ailesini geride bırakan kahramanları hiçbir zaman unutmayınız… vasiyetimdir." yazılı poster cami duvarına asıldı.

Programda okunan mevlidin ardından Şahin ve tüm şehitler için dua edildi.

Şehit babası Mustafa Şahin, mevlit programı sonrasında yaptığı açıklamada, tüm katılanlara teşekkür ederek, şunları söyledi:

"Oğlum şehadetinden 10 gün önce vasiyetini bir akrabamıza göndermiş. Oğlum ile vasiyeti okuduğum anda bir kez daha gurur duydum. Aldığımız bir karar ile vasiyetini şimdilik açıklamayacağız. Vasiyetin bir kısmını postere yazdık. Allahım oğlum gibi bu millet, bu barak uğuruna şehadet şerbetini içmiş tüm şehitlerimize rahmet eylesin."

Mevlide, şehidin yakınları ile İlçe Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Bahadır Çay, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özgür Kumkayır ile vatandaşlar katıldı.

Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Astsubay Kıdemli Çavuş Göksu Şafak Şahin (26), memleketi Samsun'un Havza ilçesinde 18 Şubat'ta toprağa verilmişti.

Kaynak: AA