Yeşilpınar Ve Akşemsettin'de Kentsel Dönüşüm Başlıyor

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Yeşilpınar ve Akşemsettin mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmalarının başladığını ifade ederek, "KİPTAŞ’ımız, Yeşilpınar ve Akşemsettin’de projelerinin tanıtımını başlatacak" dedi.

Yeşilpınar Ve Akşemsettin'de Kentsel Dönüşüm Başlıyor
Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın konuk olduğu ve sosyal medya üzerinden gelen soruları cevaplandırdığı programda, kentsel dönüşüm ile ilgili soru gündeme geldi.

Göreve geldiği andan itibaren kentsel dönüşüm konusunda çok titiz çalıştıklarını söyleyen Başkan Remzi Aydın, "Kentsel dönüşüm konusu bizim göreve geldiğimizden beri çok dikkatli, titiz bir şekilde çalıştığımız, takip ettiğimiz, yönlendirmeye çalıştığımız ve vatandaşımızın bizden büyük beklentisi olan konuların başında geliyor. Kentsel dönüşüm konusu her zaman masamızın en önemli yerini işgal etmiştir. Çok şükür gelinen nokta itibari ile ya da yürünen yol itibari ile vatandaşımıza mahcup olacak bir noktada değiliz.

Kentsel dönüşüm alanında Eyüpsultan Belediyesi olarak biz olumsuz örnekleri yaşamamak ve en iyi örneği uygulama adına biraz soğukkanlı biraz daha gözlem yaparak yürümek istedik. Yanlışlar yapılması yada vatandaşın mağdur olması, güç noktalara gelinmemesi adına böyle bir strateji izledik ve bunda da başarılı olduğumuzu, doğru karar verdiğimizi anlamış bulunuyoruz gelmiş olduğumuz nokta itibari ile" dedi.

Kiptaş’ın bu ay sonunda proje tanıtımlarına başlayacağını söyleyen Başkan Remzi Aydın, "Gerçekten Eyüpsultan belediyesi en iyi örnekleri en tercih edilecek örnekleri uygulama noktasında projeleri yavaş yavaş meydana çıkarma noktasına geldi. Örnek vermem gerekirse, buraya KİPTAŞ genel müdürümüz ile yaptığımız bir toplantıdan geldim. Orada son çalışmalarımızı gözden geçirdik inşallah çok kısa süre sonra yani bu ay sonu itibari ile KİPTAŞ’ımız, Yeşilpınar ve Akşemsettin’de projelerinin tanıtımını başlatacak.

Yeşilpınar’daki Pınar caminin olduğu daha önce riskli alan ilan edilmiş olan ve projesini yapacağı ve uygulayacağı alandan bahsediyoruz. İnşallah burası Yeşilpınar’ımıza ve orada yaşayan sakinlerimize çok güzel hizmetler verecek, çok memnun kalacakları, dua edecekleri bir proje olacak. Bu ay sonu itibari ile KİPTAŞ startı verecek" ifadelerini kullandı.

Diğer projelerden de söz eden Başkan Remzi Aydın, şöyle devam etti; "Yine ikinci projesi KİPTAŞ’ın, Büyükşehir Belediyemiz ile beraber yürüttüğü, Akşemsettin bulvarını teşkil eden öğretmen blokları ve altındaki gecekondu bölgemiz ile ilgili bir proje. Geçtiğimiz günlerde riskli alan ilan edilmişti ve projesi de bitme aşamasında, bazı ufak tefek düzenlemeler, revizyonlar yapılıyor ama biz bugün yaptığımız görüşmede yine ay sonuna kadar bu bölgede de KİPTAŞ’ın proje tanıtım ofisinin açmasını ve vatandaşımızı bilgilendirip artık imza süreçlerini başlatmasını istedik ve onun kararı alındı.

Ay sonuna kadar hem Yeşilpınar hem Akşemsettin bölgemizde KİPTAŞ’ımız 2 tane ofisini açarak bu projelerini uygulamaya başlayacak."
Kaynak: İHA