Türkiye Akıl Ve Zeka Oyunları Turnuvası

Bilecik'te, "Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Finali" yarışmaları başladı.

14-15 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek turnuvada 44 ilden 245 öğrenci katılıyor.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen organizasyonun açılış programına, Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu Başkanı Şaban Kurt, İl Milli Eğitim Müdürü Güsamettin Erdoğan, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve vatandaşlar katıldı.

Vali Büyükakın, açılışta yaptığı konuşmada, "Şeyh Edebali Hazretleri 'geçmişini bilmeyenin geleceği olmaz' diyor. Herkes geçmişini bilecek onu bilmek içinde Bilecik’i bilecek. Bilecik Türkiye'dir, Bilecik Anadolu'dur. Dünya enteresan bir yere doğru gidiyor. Bu kapsamda öğrencilerimize birkaç şey söylemek istiyorum.

Dünyanın üretim mantığı artık yaratıcılığın ön plana çıktığı, yeniliğin ön plana çıktığı, robotik ve genetik gibi alanlarda büyük gelişmelerin kaydedildiği, akıllı makinelerin yapıldığı bir yere doğru gidiyoruz. Burada yaratıcı olmamız ve yaratıcılık özelliği gelişmiş insanlarla bu durumun içinde olmamız gerekiyor. Bu da standart bir eğitim modelinden çıkmıyor. Pratik düşünen bir zeka gerekiyor. Akıl oyunları aslında bu düşüncenin gelişmesi açısından son derece faydalı. Takım oyunları, liderlik, yenilgiyi kabul edebilme gibi konularda önemli hususlar." dedi.

Başkan Yağcı ise "Milletimizin bileğinin gücünü bilmeyen yok. Bu bilek gücü, akıl ve zeka ile birleştiğinde dünya tarih sahnesine baktığımızda neleri gerçekleştirdiğimizi hep birlikte tarih kitaplarında görüyoruz. Gerçekten hassas bir dönemden geçiyoruz. Dönem, diriliş ve şahlanış dönemi.

Bu döneminde kesinlikle en temel ögesi bilekten daha çok akıl ve zekaya ihtiyacımız var, stratejiye ihtiyacımız var. İnşallah milletimizin bu içindeki heyecanı aklımızla, zekamızla birleştirerek lider ülke Türkiye'yi hep birlikte gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Açılış töreninin ardından protokol üyeleri öğrencilerle sohbet ederek oyun salonlarını gezdi.

Kaynak: AA