TGF Genel Başkanı Karaca'dan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel'i Ziyaret

5. Anadolu Buluşmaları Basın Vakfı Mütevelliler Heyeti Olağan Genel Kurulu öncesi Afyonkarahisar’a gelen Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca ve beraberindeki heyet Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel’i ziyaret etti.

TGF Genel Başkanı Karaca'dan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel'i Ziyaret
Türkiye Gazeteciler Federasyonunu misafir etmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, “Milletimizin Doğuda haber almayı sağlayan temsilciler ile bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Yaklaşık 9 aydır Afyonkarahisar’da görev yapıyoruz. Geldiğimiz ilk günden beri basının doğru yapılan işlerde halkı bilgilendirme konusunda çok büyük bir özverili çalışma içerisinde bulunduğunu gözlemledim” dedi.

“Türkiye’nin en büyük meslek örgütü”

Bu ülke bizim için çok önemli diyerek sözlerine başlayan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, “Türkiye Gazeteciler Federasyonu Türkiye’de 71, Azerbaycan’da 4, Kıbrıs’ta 3 meslek kuruluşu olmak üzere 78 meslek kuruluşu’ndan oluşmuş Türkiye’nin en büyük meslek örgütlerinden bir tanesidir. En son Başkan Konseyi’ni Osmaniye ilimizde yaptık, 65 ilden temsilcimiz katıldı.

Bu arada da Mehmetçik ve meslektaşlarımızı Hatay Hassa’da ziyaret ederek moral gezisi yaptık. Halkla bir araya geldik ve güzel bir organizasyon oldu. Bizim için öncelikli sorunlar tabiî ki ülkemizin, bayrağımızın gönlerde kalması ve bu konuda her vesile ile açıklarımızda olaylara yer vererek bu mücadeleye sonuna kadar destek veriyoruz. Türkiye’de gerek 15 Temmuz sürecinde, gerekse Suriye harekatında gerçekten Türk Basını iyi bir mücadele vermiştir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel’e günün anlam ve önemine binaen plaket takdim etti.
Kaynak: İHA