Nagehan Alçı yazdı: 28 Şubat kararlarında tuhaflıklar

Habertürk yazarlarından Nagehan Alçı'ya göre, 28 Şubat Davası kararlarında tuhaflıklar var.

Nagehan Alçı yazdı: 28 Şubat kararlarında tuhaflıklar
Nagehan Alçı yazdı: 28 Şubat kararlarında tuhaflıklar
28 Şubat darbesine ilişkin 103 sanık hakkında açılan davada mahkeme heyeti, yaklaşık 5 yıl süren davanın sonunda kararını açıkladı. Mahkeme, aralarında İsmail Hakkı Karadayı ve Çevik Bir'in de bulunduğu 21 sanığa müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme, sanıkların yaşları ve sağlık durumlarını göz önünde bulundurarak sanıkları adli kontrol şartı ile serbest bıraktı.

Kararlar Habertürk yazarlarından Nagehan Alçı'nın da gündemine geldi. '28 Şubat kararlarında tuhaflıklar' başlıklı bir köşe yazısı kaleme alan Alçı, '21 kişinin ağırlaştırılmış müebbet alıp serbest kaldığı bu davada tuhaflıklar da görmüyor değilim.' ifadesini kullandı.  21 darbecinin yaş haddinden ötürü serbest bırakıldığını hatırlatan Alçı, 'Başka davalarda bu 28 Şubatçılardan daha büyük yaşta olan sanıklar hapiste yatıyor. Burada bir adaletsizlik yok mu?' diye sordu. Alçı şöyle devam etti:

'Mahkemenin müebbet vermesine de serbest bırakmasına da saygı duymak zorundayız, ama o zaman benzer kriterlere sahip başka sanıklar niye içeride? Onların da adaletin gereği olarak serbest kalması gerekmez mi?'

Köşe yazısının tamamı için tıklayınız