Kütahya'da Korolar Şenliği

Kütahya Belediyesi ve Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi’nin ortaklaşa düzenlediği, ’Ulusal Korolar Şenliği’ yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Kütahya'da Korolar Şenliği
Bu yıl 5. düzenlenen şenliğe Afyonkarahisar, Aydın, Bursa, Denizli, Düzce, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Konya, Manisa, Sivas ve Trabzon’dan 21, Kütahya merkez ve ilçelerinden 12 olmak üzere toplam 33 koro, bin 25 öğrenci, 90 öğretmen ve idareci katıldı.

Yarışma niteliği taşımayan ve her türde koronun yer alacağı Ulusal Korolar Şenliği, 4 oturum halinde gerçekleştirildi.

Şenliğin danışma ve değerlendirme kurulunda Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı ve Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğretim üyeleri yer aldı.

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, "Korolar Şenliği müzik eğitiminin etkinliğini artırmak, öğrencilerimizin kişisel ve duygusal gelişmelerine katkıda bulunmak için yapılmaktadır. Yapılan bu şenliklerde yüzlerce öğrencimiz aynı sahneyi paylaşarak şarkılar söylemekte, müziğin gücüyle toplumsal değerlerine daha büyük bir özenle sarılmaktadır. Ayrıca, bu öğrenciler demokratik bir ortamda sorunlarını çözebilmeyi ve birbirine saygı duymayı öğrenmektedirler " diye konuştu.

(EFE)
Kaynak: İHA