Göbeklitepe Kurtuluş Koşusu Start Alıyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenecek olan Göbeklitepe Kurtuluş Koşusu, 15 Nisan 2018 tarihinde start alıyor. Toplam 3 farklı kategoride düzenlenecek yarışmaya başvuru sayısı 500 kişiyi aştı.

Göbeklitepe Kurtuluş Koşusu Start Alıyor
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin önemle üzerinde durduğu sportif faaliyetler hızla devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi bu kez 5-11 ve 21 kilometrelik 3 farklı kategori ile Göbeklitepe Kurtuluş Koşusu düzenliyor. 15 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirilecek koşuya başvurular devam ederken katılımın şimdiden 500 kişiyi aştığı belirtildi.

Koşu güzergahları

Şanlıurfa Müzesi önünden Pazar günü saat 10.00’da başlayacak Göbeklitepe Kurtuluş Koşusu Balıklıgöl Tünel Girişi, Haşimiye, Arap Meydanı, Akçakale Yolu, Akçakale - Harran Kavşağı, Yeni Açılan Çevre Yolu ve belediye evleri güzergahı ile aynı güzergahtaki dönüşü kapsayacak. Başvurular yarışmanın başlayacağı ana kadar devam ederken, yine başlangıç noktasında sona erecek koşuda dereceye girenlere ödülleri verilecek.

Öte yandan mevcut güzergah koşunun yapıldığı saatler olan 10.00 ila 13.00 saatleri arasında trafiğe kapalı olacak.

Vatandaşlar koşuya davet edildi

Türkiye’nin en genç şehri Şanlıurfa’da sporun her branşında gelişim için çalışmalarına devam ettiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “Birbiri ardına açılışını yaptığımız tesisler ve uygulamalı eğitimlerimizle gençlerimize hizmetin en iyisini sunmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda Pazar günü düzenleyeceğimiz 7’nci Göbeklitepe Kurtuluş Koşusuna tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA