'Dünyanın Çinisi Kütahya' Fotoğraf Sergisi

Kütahya'da, belediye ile Evliya Çelebi Fotoğraf Derneği işbirliğinde "Dünya'nın Çinisi Kütahya" konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş, kentteki bir alış veriş merkezinde açılan sergide yaptığı konuşmada, Kütahya'nın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na, çini ve folkloru, zanaat ve halk sanatları alanında dahil edildiğini hatırlattı.

Kütahya'nın "Yaratıcı Şehirler Ağı"na girerek bir zoru başardığını belirten Ertaş, şunları kaydetti:

"Dünyada bilindiği gibi 2 binin üzerinde şehir var. Kütahya bu şehirler arasında 37. olarak Yaratıcı Şehirler Ağı'na girmeyi başardı. Kütahyamızın bu ağa dahil olduğu alan zanaat ve halk sanatları, burada da çinimiz önemli bir yer teşkil ediyor. Burada bu işi asırlardır devam ettiren, günümüzde de atalarından, ustalarından gördükleri şekliyle devam ettiren sanatçılarımızın çok büyük bir emeği, payı var. Onlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çinimizi, tarihi süreci içerisinde ve günümüzdeki şekliyle fotoğraflayıp tanıtmayı amaçlayan Evliya Çelebi Fotoğraf Derneğine de çok teşekkür ediyorum."

Dernek başkanı İsmail Tuncalp da kuruldukları günden itibaren Kütahya'ya ve kentteki sanatsal yaşama katkıda bulunmaya çalıştıklarını belirterek, "Bu sergimizde Kütahya’mızdaki çiniyi ön plana çıkarmaya çalıştık. Yaratıcı Şehirler Ağı’na girmeyi başarmış bir şehir olarak Kütahya'nın bu değerini maalesef yeterince tanıtamadığımız kanısındayım. Buradan hareketle Kütahya Belediyesiyle ortaklaşa hazırladığımız proje ile çini eserlerimizden ve çini sanatçılarımızın çalışma yaptığı anlardan oluşturduğumuz 35 fotoğrafla sergi açtık. Bu sergide hem geçmişte hem de günümüzde yaşatılan çiniyi gün yüzüne çıkarmaya çalıştık." ifadelerini kullandı.

Sergi 22 Nisan'a kadar gezilebilecek.

Kaynak: AA