Bitlis'te Minik Öğrencilere Trafik Eğitimi

Bitlis Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünün "Basit trafik eğitimi ve polislik mesleğinin tanıtımı" kapsamında anaokulu öğrencileri bilgilendirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünün "Basit trafik eğitimi ve polislik mesleğinin tanıtımı" kapsamında eğitimlerin sürdürüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kentteki anaokulu öğrencilerine çocukların araçta ön koltukta oturmaması gerektiği, trafik ışıkları ve anlamları, karşıdan karşıya geçerken dikkat edilmesi gerekenler gibi basit trafik kuralları konularında bilgilendirme çalışması yapıldı. Eğitime katılan öğrencilere polis arabaları ile boyama kitabı hediye edildi. Ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan trafik kazalarının başlıca nedenlerinden biri yol ve trafik güvenliği konusundaki eğitim yetersizliğinden kaynaklanmaktadır. Güvenli bir trafik için küçük yaştan itibaren herkesin bu konularda eğitilmesi, bilinçlendirilmesi ve bu alışkanlıkların kazandırılması gerekmektedir.Bitlis Emniyet Müdürlüğü olarak geleceğimiz olan çocuklarımızın daha güvenli ve huzurlu bir ortamda yetişmeleri için bilgilendirme ve eğitici faaliyetlere devam edilecektir."

Kaynak: AA