Beyoğlu'nda Çocuklara Özel Kandil Programı

Miraç Kandili münasebetiyle düzenlenen ‘Çocuklarla Kandil’ programına katılarak çocuklarla kandilleşen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Ecdadımız bu geceyi aydınlatmak üzere kandil programı yapmış. Bu aydınlanmaya en çok yavrularımızın ihtiyacı var. Onlara kültür sanat faaliyetleri üzerinden bu programları yapmak da bizim vazifemiz" dedi.

Beyoğlu'nda Çocuklara Özel Kandil Programı
Beyoğlu Belediyesi, Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed’in göğe yükseldiği gece olarak bilinen Miraç Kandili münasebetiyle ‘Çocuklarla Kandil’ programı düzenledi.

Kasımpaşa Kapalı Spor salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Müftüsü Aydın Yığman, meclis üyeleri ve Semt Konakları temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

Öğrencilerin etkinlikte seslendirdiği ilahiler ve sergilediği gösterilerle katılımcılara duygu dolu dakikalar yaşattı.

Çocuklar hep birlikte dua etti

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, öğrencilerin seslendirdiği ilahilerle devam etti. Daha sonra Beyoğlu Semt Konaklarında eğitim gören minik öğrencilerin Miraç Kandiline özel olarak hazırlayıp sahnelediği bir birinden güzel gösteriler katılımcıların büyük beğenisini topladı. Program, çocukların hep birlik ettikleri duanın ardından Beyoğlu Belediyesi çocuk mehteran takımının gösterisi ile son buldu.

"Bu aydınlanmaya en çok yavrularımızın ihtiyacı var"

Çocuklara özel kandil programı düzenlemenin önemini anlatan Başkan Demircan, “Bugün Miraç Kandili. Peygamber Efendimiz (s.a.s) Mescidi Haram’dan Mescidi Aksa’ya Cenabı Allahın lütfüyle gitti. Oradan da Cemabı hakkın huzuruna yükseldi. İşte ecdadımız bu gece orada olanlara ışık tutmak, kandil yakmak, o geceyi aydınlatmak üzere kandil programı yapmış. Bu aydınlanmaya en çok yavrularımızın ihtiyacı var. Onlara kültür sanat faaliyetleri üzerinden bu programları yapmak da bizim vazifemiz” dedi.

Kaynak: İHA