AK Parti Mersin İl Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi

AK Parti İçel İl Kadın Kolları 5. Olağan Kongresinde mevcut başkan Aysel Mavioğlu Öner, güven tazeledi.

AK Parti İçel İl Kadın Kolları Başkanı Aysel Mavioğlu Öner, il başkanlığı binasında gerçekleştirilen kongrede yaptığı konuşmada, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine verdiği cesaret sayesinde emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.

Kadınların mücadeleci ve vefalı ruha sahip olduğunu belirten Öner, "Kadın, bizim kültürümüzde mukaddes bir varlıktır. Annedir, bacıdır, eştir. Kadın merhamettir, vicdandır, şefkattir. Ailesi ve çevresi için problem çözücüdür. AK Parti Kadın Kolları, dünya üzerinde 4 milyon üyesiyle gelmiş geçmiş en büyük kadın harekatının adıdır. Bizler 2019 seçimlerinin milli bir mücadele olduğunun farkındayız. Şu an Afrin'de savaşan yiğitlerimizin, Türkiye'nin her yerinde anaları, bacıları ve kardeşleri var. AK Parti Kadın Kolları olarak ülkemizin içinde bulunduğu savaş münasebetiyle, Kurtuluş Savaşı ruhunu diriltecek askerleriz." diye konuştu.

AK Parti İçel Milletvekili Hacı Özkan da zaman kavramına bakıldığında kadınları saatlere, günlere ve aylara sığdırmanın mümkün olmadığını anlatarak, "Kadının olduğu yerde başarı vardır. Kadınlar, hoş görülüdür. Bugün AK Parti'nin başarısı günden güne tırmanıyorsa, bunda kadınlarımızın büyük emeği vardır." ifadesini kullandı.

AK Parti İçel İl Başkanı Cesim Ercik ise 13 ilçede tamamlanan kongrelerin kent için hayırlı olmasını dileyerek, il başkanlığının çalışmaları hakkında bilgiler aktardı.

Kongreye, AK Parti İçel Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Zeynep Gül Yılmaz, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Seçime tek listeyle giden mevcut başkan Aysel Mavioğlu Öner, 585 delegenin 407'sinin oyunu alarak yeniden başkan seçildi.

Kaynak: AA