Yarışmanın İl Birincisi Pazarlar'dan

Türkiye genelinde düzenlenen Yeşilay ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın işbirliği ile İlkokul, ortaokul ve liselerde, ’bağımlılık’ konulu edebi ve görsel kategori olarak kompozisyon, şiir, afiş, resim, karikatür ve kısa video alanlarında Kütahya seçmelerinde ilkokulları arası resim dalında Pazarlar İlkokulu Öğrencisi Ayşe Berra Ergün il birincisi seçildi.

Yarışmanın İl Birincisi Pazarlar'dan
Her ilde, edebi ve görsel olmak üzere 2 kategoride birincilerin seçildiği yarışmada, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ödül törenleri gerçekleştirildi.

Her ilin birincilerinin yarışacağı Türkiye finalinin ödül töreni ise 4 Mayıs 2018’de gerçekleşecek. Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışmasında edebi kategoride il birincisi olan Pazarlar ilkokulu Öğrencisi, Ayşe Berra Ergün’e 500 lira para ödülü ve başarı belgesi takdim edildi.

Pazarlar İlkokulu Öğrencisi Ayşe Berra Ergün, “Yeşilay ve Milli Eğitim Bakanlığının işbirliği ile İlkokul öğrencilerine yönelik resim dalında il birincisi oldum. Yarışmada bana destek olan öğretmenlerime, arkadaşlarıma ve aileme teşekkür ederim” dedi.

Pazarlar İlkokul Müdürü Ünal Bek ise, "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle 81 ilde düzenlenmektedir. Yarışmada öğrencilerin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmeleri, sigara, alkol, uyuşturucu, teknoloji ve kumar bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkileri konusunda kendilerinde ve çevrelerinde farkındalık oluşturmaları amaçlanmaktadır. Okulumuzdan Ayşe Berra Ergün, Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışmasında edebi kategoride il birincisi olması bizi gururlandırmıştır. Öğrencimizin başarısını kutluyor ve devamını bekliyoruz" diye konuştu.

(MB-EFE)
Kaynak: İHA