Valilikte 'Açık Kapı' Bürosu Açıldı

Vatandaşların talep, öneri ve sorunlarını doğrudan iletebilmesi için Kars Valiliğinde oluşturulan "Açık Kapı" bürosu hizmete girdi.

Valilik binasında oluşturulan büronun açılışını Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars Belediye Başkan Vekili Hüseyin Bedel, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç yaptı.

Vali Doğan, açılışta yaptığı konuşmada, projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda İçişleri Bakanlığı tarafından başlatıldığını söyledi.

Türkiye'nin 81 ilinde kısa süre içerisinde büroların faaliyete geçirildiğini hatırlatan Doğan, "Buradaki amacımız vatandaşımızın kamu kurumlarına hızlı erişimini, kolayca ulaşımını sağlayabilmek. Bunun için burada uzman arkadaşlarımızı görevlendirdik. Bakanlığımız tarafından yapılan bir yazılım çerçevesinde talepler takip edilecek, vatandaşların hizmetleri çok hızlı bir şekilde sonuçlandırılmış olacak." diye konuştu.

Doğan, büronun işleyişi hakkında da bilgi vererek, "Buraya gelen vatandaşlara başvuru numarası verilecek, bu numarayla taleplerini takip edebilecekler. Biz valiliğin giriş kapısında bu hizmeti sunuyoruz çünkü vatandaşlar geldiği zaman kısa süre içerisinde işlerini çözüp çıkabilsin. Buradaki görevli arkadaşlarımız eğitimlerini aldılar, 5 kişi çalışacak şuanda 4 kişi görevlendirdik, burada hizmetleri sunacaklar, hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Kaynak: AA