Tarihi Bina Didim'in Geçmişini Barındıracak

Didim Belediyesine ait olan ve Didim’in tarihine ışık tutacak, mübadele evinin restorasyonu tüm hızıyla devam ediyor. 2. katlı bina Didim’in tanıtımına da katkı sunacak.

Tarihi Bina Didim'in Geçmişini Barındıracak
Didim Belediyesi ilçede kent belleği kurmak ve mübadele zamanında gelenlerin anılarını yaşatmak amacıyla belediye tarafından satın alınan iki katlı tarihi evi restorasyon yaptırıyor. Hisar Mahallesi sınırları içerisinde bulunan tarihi binanın yer teslimi yapıldıktan sonra Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu, Belediye İmar ve Şehircilik Müdürü Öznur Gündoğdu, Hisar Mahallesi Muhtarı Bahri Aşık ve ihaleyi alan yüklenici firma yetkilerinin katılımı ile binada inceleme yapıldıktan Restorasyon çalışmasına başlandı.

Mübadele evinin yakın zamanda bitmesinin planlandığını belirten Başkan Atabay, tarihi binanın aslına uygun bir şekilde restore edileceğinin altını çizdi. Atabay, “Burada yapılacak proje geçmişimizi tanıtmamız ve sahip çıkmamız açısından güzel bir çalışma olacak. Proje tamamlandığına buranın asli unsularından destekler alacağız. Bu bina hem geçmişimize sahip çıkacak gelecek nesillere aktarma hem de ilçemizin tanıtımı açısından son derece önemli bir merkez haline gelecek” dedi.

Kaynak: İHA